Erin & eruit: "Het onderhandelen over salaris is een spannend punt in de sollicitatieprocedure"

"Opdrachtgevers zijn voorzichtig met het inzetten van nieuwe krachten"

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een sales en hosting zzp'er.

Wie: Raissa (25)
Beroep: zzp’er sales en hosting
Salaris: € 2300 netto
Woont in:
Rotterdam
Huur:
€500
Boodschappen:
€400
Overig: €200
Beauty en kleding: €100 á €150
Sparen: Momenteel niks
Uitgaan:
Rond de €150
Goede doelen:
€10

Ben je tevreden met je salaris?

"Het kan altijd beter. Ik werk momenteel als zzp'er en ik ben eigenlijk op zoek naar een nieuwe uitdaging. Door de situatie rondom het coronavirus is dat toch wat lastiger dan verwacht. Bedrijven zijn voorzichtig met het inzetten van nieuwe werknemers, waardoor het onderhandelen over salaris een spannend punt wordt in de sollicitatieprocedure."

Heb jij je geldzaken goed geregeld?

"Ik probeer mijn inkomsten en uitgaven bij te houden door lijstjes te maken. Ik vergeet hierbij soms alleen de kleinere uitgaven te noteren. Dan heb ik zo'n einde van de maand 'waar is mijn geld gebleven?' moment. Maar die hebben we denk ik allemaal wel eens."

Kom je wel eens in de geldproblemen?

"Door de hele situatie rondom het coronavirus is het wel vaker voorgekomen dat zzp-opdrachten niet konden doorgaan. Ik heb een spaarpotje om dan toch rond te komen. Maar sommige uitgaven hakken er wel in. Vorige maand ging mijn wasmachine bijvoorbeeld kapot en dat is dan wel gelijk weer een grote uitgave om te vervangen."

Kom jij iedere maand uit met je salaris of sta je weleens in de min?

"Soms sta ik wel eens in de min als ik een hoge rekening moet betalen. Ik ben wel eens jaloers op vrienden die alles tot in de puntjes uitstippelen en plannen. Dan denk ik van: er is nog werk aan de winkel. Aan de andere kant moet ik er ook wel rekening mee houden dat het afgelopen jaar buiten mijn macht om anders is verlopen."

Wat is de duurste aankoop ooit?

"Mijn inboedel en reizen. Ik probeer echt zoveel mogelijk mooie momenten te maken en daarvan te genieten. Herinneringen zijn naar mijn mening meer waard dan geld."

Wat is je grootste geldblunder geweest?

"Dure kleding die ik eigenlijk niet nodig had. Maar ach, iedereen maakt wel eens zo'n foutje, toch? Het hangt in ieder geval mooi in mijn kast."

Aan welke dingen geef jij te veel geld uit?

"Ik ben gek op lekker eten en drinken. Veel van mijn geld gaat dan ook wel uit aan luxe boodschappen, zoals speciale kazen en wijnen, cocktails en mijn eeuwige voorraad aan likeur."

Waar zou je je geld nooit aan uitgeven?

"Ik zeg nooit nooit, maar ik denk aan wintersport. Ik hou van nieuwe dingen ontdekken en de natuur, maar het allermeeste toch wel van zonvakanties. Ik vind het dan toch mijn geld niet waard om in de kou en sneeuw te staan."

Fijnste financiële meevaller die je gehad hebt?

"Dubbele baan, dubbel loon. De inkomsten waren enorm fijn, de vermoeidheid helaas niet. Het was wel een fijne meevaller voor de zomerperiode."

Heb je momenteel spaardoelen?

"Ik wil graag leuke reizen maken deze zomer, dus daar ben ik voor aan het sparen. Ik merk dat ik de afgelopen tijd veel behoefte heb aan meer vrijheid. Zo verhuist een vriendin voor een tijdje naar Parijs. Haar wil ik natuurlijk wel opzoeken. Verder lijken weekendjes weg in Nederland mij ook al heerlijk."

Wat zijn jouw ultieme (be)spaartips?

"Ik denk vaak: is het een aankoop uit emotie of nut?. Meestal weet ik het antwoord dan al en koop ik het toch niet. Maar soms wat leuks voor jezelf kopen is ook belangrijk."

           This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
           Advertentie - Lees hieronder verder
           Meer van Money Talk