Binnenkort back to the office? Met deze tips werk je straks weer moeiteloos op kantoor

Zo zit je binnen no time weer in je oude flow

portrait of beautiful young woman in city
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Remember dat we reikhalzend uitkeken naar juni 2020? Inmiddels zijn we een jaar verder en is de wereld nog steeds niet helemaal verlost van corona. Thank god mogen we steeds weer een beetje meer. Zo gaan er vanaf 5 juni weer nieuwe versoepelingen in, wat betekent dat we voor het eerst sinds oktober vorig jaar (#heftig) weer binnen mogen zitten bij een restaurant en de bioscopen na maanden hun deuren weer mogen openen.

Tips terug naar kantoor

Sinds ik de aankondigingen van festivals zie binnendruppelen, heb ik ineens weer een beetje hoop dat het 'oude normaal' toch dichterbij is dan ik in mijn hoofd had. Toegegeven, ik ben slash was best een negative Nancy wat dat betreft en zag niet gebeuren dat we dit jaar nog op een feestje zouden staan. Ook hoor ik weer van steeds meer mensen om me heen dat ze mondjesmaat weer naar kantoor mogen. Na een jaar grotendeels thuiswerken zal dat best weer even wennen worden - ondanks dat we er heel veel zin in hebben. Want hoe kom je straks weer in dat ritme van het vroege opstaan en hoe zorg je er ook alweer voor dat zo'n spontane chit-chat bij het koffiezetapparaat niet awkward wordt? Enne, waar ga je de tijd vandaan halen om al je wasjes te draaien? Glamour somt een paar tips voor je op, om flawless door de zure appel heen te bijten.

 1. Je oude slaapritme terugkrijgen
  Toen het thuiswerken net begon, stond je misschien nog wel ruim op tijd op om je dag rustig te beginnen. Telkens werd dat een beetje later en eindstand pak je soms je laptop erbij terwijl je nog ongedoucht en in pyjama op de bank zit. Hoe lukt het je straks weer om op tijd uit bed te komen (en op tijd onder de wol te kruipen)? Ga in stapjes eerder naar bed en zet je wekker 's ochtends elke keer nét iets eerder. Op die manier zul je merken dat je lichaam en geest er langzaam maar zeker weer aan wennen om jouw ritme op te schuiven.
 2. Waar haalde je de tijd vandaan?
  Nu we thuiswerken lijkt het ineens of we zeeën van tijd hebben. De reistijd van en naar kantoor is immers weggevallen. Voordat je je laptop openklapt heb je er al een work-out op zitten, de was doe je tussen de bedrijven door en je hebt na werk nog een hele avond voor de boeg. De kans is voorlopig klein dat je weer fulltime terug gaat naar kantoor en ook zou het zomaar kunnen zijn dat we after-rona deels thuis blijven werken. Plan dingen als sporten dus op de dagen dat je niet naar kantoor hoeft of bewaar dit soort dingen voor het weekend. Zo voelt het in ieder geval niet alsof je je hele avond kwijt bent als je na werk nog naar de sportschool moet.
 3. Face-to-face communiceren met collega's
  Grote kans dat je jouw collega's al maanden niet gezien hebt of misschien een enkeling toen je voor een belangrijke meeting wel naar kantoor móest. Het meeste contact verloopt het afgelopen jaar via de mail of Zoom, en is in veel gevallen tot in de puntjes voor te bereiden. Maar wat als je straks op kantoor weer spontaan een vergadering in moet of iemand tegenkomt bij het koffiezetapparaat? "Er kan een bepaalde druk op liggen, wat kan resulteren in stamelend gedrag," aldus speech therapeut Sharmeena Rabbi tegenover Marie Claire UK. "Controleer je ademhaling tijdens een gesprek, zodat je genoeg lucht hebt om de woorden uit je mond te krijgen."
 4. Blijf genoeg bewegen
  Waar je nu tussen de middag een blokje om gaat of naar de supermarkt snelt voor lunch want niets in huis, maakte je tijdens een kantoordag hooguit een wandelingetje naar de wc of kantine. Probeer het erin te houden dat je wat vaker wegloopt van je laptop zoals je thuis doet. Op die manier blijf je niet alleen in beweging, maar geef je ook je ogen wat rust tussendoor.
 5. Niets. Om. Aan. Te. Trekken.
  Op een thuiswerkdag draag je waarschijnlijk het liefst een comfy outfit en who cares dat je die drie dagen achter elkaar aan hebt. Ook is de kans groot dat je de afgelopen maanden weinig nieuwe kleren hebt gekocht, want er was toch maar weinig waar je dat naartoe aan kon trekken. Goed excuus om te shoppen en jezelf te trakteren op nieuwe items: het teruggaan naar kantoor. Je moet immers representatief voor de dag komen, right?
 6. Vergeet geen essentials mee te nemen
  Naast je laptop, werktelefoon en opladers zijn er nog wat dingen die je niet moet vergeten in te pakken voor je werkdag. Is de kantine bijvoorbeeld nog niet open? Maak dan van tevoren je lunch klaar en stop ook wat tussendoortjes in je tas. Neem ook een waterfles mee, zodat je gehydrateerd blijft en niet telkens naar de kraan hoeft te lopen (al is dat wél weer goed voor je beweging). Ook kan het geen kwaad om desinfecterende handgel mee te nemen, voor het geval dat het niet aanwezig is op kantoor of om het alleen al binnen handbereik te hebben. Vergeet daarnaast je mondkapje niet. Grote kans dat je die moet dragen zodra je je plek verlaat.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Werk & Carrière