Erin & eruit: "Ik zou mijn geld nooit uitgeven aan dure etentjes"

"Van die tien gangen menu’s met bij wijze van spreken een rijstkorrel per gang"

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van een student en horecamedewerker.

Wie: Manon* (21)
Beroep: student, momenteel stagiaire en horecamedewerker in het weekend
Salaris: €700 netto
Woont in:
Rotterdam
Huur:
€ 0 - Ik woon bij mijn ouders
Boodschappen:
€20
Overig: €200
Beauty en kleding: €150
Sparen: €20
Uitgaan:
€50
Goede doelen:
€0

Ben je tevreden met je salaris?

   "Mijn salaris is nu tijdens stage en flexwerk in de horeca wat lager dan normaal. Sinds een tijdje ben ik terug verhuisd naar mijn ouders. Het is nu dus wel prima te doen."

   Heb jij je geldzaken goed geregeld?

     "Momenteel zit ik soms wat krap. Als ik bijvoorbeeld ineens meerdere verjaardagen in één maand heb. Het kan dan wel eens voorkomen dat ik niet uitkom met mijn geld. In dat geval hou ik mij wat meer in bij andere uitgaven, zoals kleding. Over het algemeen zijn mijn geldzaken wel prima geregeld."

     Kom je weleens in geldproblemen?

       "Eigenlijk niet. Ik ben iemand die best verantwoordelijk met mijn geld gaat omgaat. Ik zou niet snel geld uitgeven aan dingen die ik niet nodig heb als ik het op dat moment niet kan veroorloven."

       Kom jij iedere maand uit met je salaris of sta je weleens in de min?

       "Doordat ik nu geen huur meer hoef te betalen, omdat ik weer bij mijn ouders ben gaan wonen, heb ik geen last van geldproblemen."

       Wat is je duurste aankoop ooit?

       "Mijn MacBook. Deze kostte rond de €1500 en heb ik maanden voor moeten sparen. Aan het begin van mijn studie had ik een goedkopere laptop gekocht met de gedachte dat deze ook wel prima zou zijn. Die begaf het alleen al na ongeveer een jaar. Toen heb ik besloten om toch maar wat meer uit te geven aan mijn volgende (nu huidige) laptop. Zo zie je maar, goedkoop = soms duurkoop."

       Wat is je grootste geldblunder geweest?

         "Klinkt misschien saai, maar een echte geldblunder heb ik tot op heden nog nooit echt gehad. Ik ga altijd voorzichtig om met mijn spullen en uitgaven."

         Aan welke dingen geef jij te veel geld uit?

           "In één woord: kleding! Ik zal denk ik nooit kunnen stoppen met het kopen van kleding en schoenen. Always looking for the next thing, haha."

           Waar zou je je geld nooit aan uitgeven?

             "Aan dure etentjes. Van die tien gangen menu’s met bij wijze van spreken een rijstkorrel per gang. Doe mij maar gewoon een groot bord wat mijn maag goed vult en dan wellicht nog een lekker dessert."

             Heb je momenteel spaardoelen en hoe behaal je deze?

               "Ik ben van plan om in september naar het buitenland te gaan voor een minor, dus deze zomer heb ik als doel om wat te sparen, zodat ik daar wat geld heb om te spenderen. Dit doel behaal ik natuurlijk door flink te werken. Verder moet ik wat meer opletten op mijn uitgaven, zoals wat minder geld uitgeven aan kleding die ik toch eigenlijk niet echt nodig heb."

               Wat zijn jouw ultieme (be)spaartips?

                 "Let juist meer op de kleine uitgaven dan de wat grotere. Neem vaker je eigen drinken en eten mee naar je werk of school, in plaats van het elke keer ter plekke moeten kopen. Als je namelijk al het geld dat je spendeert aan koffietjes en croissantjes optelt aan het einde van de maand, kom je toch op een behoorlijk bedrag uit."

                 *Deze naam is gefingeerd

                   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
                   Advertentie - Lees hieronder verder
                   Meer van Money Talk