Gefeliciteerd! Je mag langs bij een bedrijf om je motivatiebrief 'toe te lichten in een gesprek'. Wat nu? Onderstaande tips helpen je hopelijk om relaxed en zelfbewust het gesprek in te gaan.

3 tips voor je sollicitatiegesprek die je enorm gaan helpen

Dit verandert je blik op een sollicitatiegesprek


Gefeliciteerd! Je mag langs bij een bedrijf om je motivatiebrief 'toe te lichten in een gesprek'. Wat nu? Onderstaande tips helpen je hopelijk om relaxed en zelfbewust het gesprek in te gaan. 

1 Oefen je antwoorden hardop 
Je kunt voor jezelf bedenken waarover je moet vertellen tijdens het sollicitatiegesprek. Denk aan je vorige werkervaringen, relevante nevenactiviteiten, je sterke en zwakke punten en andere vragen die van toepassing zijn op jouw werkveld. Spreek hardop je potentiële antwoorden uit. Waarschijnlijk denk je dat je overzichtelijk kunt vertellen over je ervaringen, maar je zult merken hoezeer je je antwoorden nog kunt editen als je ze hardop uitspreekt. 

2 Zie het als een gesprek 
Je hoeft niet alleen maar perfecte antwoorden te geven en in spanning af te wachten op de volgende vraag. Probeer er een gesprek van te maken door aan het eind van een antwoord een vraag terug te stellen: 'Is mijn antwoord duidelijk genoeg?' of 'Hebben de interviewer zelf of bepaalde werknemers hier ook ervaring mee?' De interviewer is ook maar een mens, veel antwoorden zal hij of zijn niet letterlijk onthouden. De sfeer tijdens het gesprek, hoe hij of zij zich voelde tegenover jou, wordt niet vergeten. 

3 Bedenk wat je écht wilt weten over je functie en of het bedrijf in het algemeen
Spreek met vriendinnen of familie over de functie die je graag wilt en het bedrijf waar je op gesprek mag komen. Zo kom je op een natuurlijke manier op een paar vragen die je wilt stellen, over facetten die jij belangrijk vindt. Deze wil je inzetten aan het eind van het gesprek. De interviewer is waarschijnlijk ook benieuwd met wat voor soort type vragen jij komt. Dus houdt het dicht bij jezelf. 

Bron: Manrepeller

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten