De Amerikaanse Jaila Gladden (21) werd ontvoerd en verkracht. Nadat haar kidnapper haar meenam om een winkel te beroven, wist ze door snel en slim na te denken de politie te waarschuwen.

Amerikaanse (21) ontsnapt op bewonderenswaardige manier van ontvoerder en verkrachter

Jaila Gladden vertelt haar verhaal aan BuzzFeed News

Af en toe komen er waargebeurde verhalen voorbij die je de stuipen op het lijf jagen. Denk aan gebeurtenissen met geweld, ontvoering of verkrachting.

De Amerikaanse Jaila Gladden overkwam het allemaal. Door haar eigen snelle denken, mobiele telefoon en de reactie van haar vriend ontsnapte ze. Ze doet haar verhaal aan BuzzFeed News.

Man met een mes
Toen de 21-jarige Jaila uit een lokale supermarkt naar haar auto liep, bedreigde een wildvreemde man haar met een mes en dwong hij haar in haar eigen auto te stappen. De kidnapper, Timothy Wilson, startte de auto en reed naar Atlanta.

Verkrachting
Een tijdje later parkeerde hij de auto achter een verlaten kerk en dwong hij Jaila om haar kleren uit te doen. Toen Jaila tegenstribbelde, zei hij dat het geen nut had om te huilen. Hij verkrachtte haar in de auto.

Overval
Toen ze weer verder reden, besloot hij een tankstation te overvallen omdat hij geld nodig had. Wilson beval Jaila om hem de weg te wijzen naar een tankstation, maar Jaila zei dat ze de locatie moest opzoeken op Google en daarom haar telefoon nodig had.

Live locatie
De kidnapper stemde in, waarna Jaila haar telefoon op lage helderheid zette. Ze deelde haar live locatie met haar vriend in een sms-bericht. “Het leek me op dat moment logisch om te doen,” aldus Jaila.

Contact
Tamir Bryant, Jaila’s vriend, werd wakker van de sms en vroeg haar waarom ze in Atlanta was. Ze typte zo onopvallend mogelijk “ontvoerd," waarna Tamir eerst reageerde met “Geen grap maken nu” en later “Ik ga naar de politie”.
BuzzFeed News
Eerste overval
De kidnapper had niet door dat Jaila contact had gezocht met haar vriend. Hij pakte haar telefoon weer af en stopte haar in de achterbak van de auto. Hij probeerde het tankstation te overvallen, maar daar slaagde hij niet in. Daarom besloot hij het bij een andere winkel te proberen.

Meer berichten
Jaila zei dat ze weer haar telefoon nodig had om hem de weg te kunnen wijzen. Daardoor kon ze weer contact opnemen met haar vriend, die inmiddels bij de politie zat. Ze sms-te de woorden “mes” en “bang”.
BuzzFeed News
Auto
Tamir vroeg haar, in opdracht van de politie, in welke auto ze zat. Jaila gaf aan dat het haar eigen auto was. Tamir wist met behulp van Jaila’s huisgenoot achter het model van de auto te komen, zodat de politie in Atlanta wist naar welk voertuig ze moesten zoeken.
BuzzFeed News
Tweede overval
Toen de ontvoerder bij een supermarkt beland was, stopte hij Jaila weer in de achterbak. Even later kwam hij terug, omdat er een beveiligingsman buiten de supermarkt stond. Wilson besloot op de parkeerplaats te overnachten, om de supermarkt de volgende dag te overvallen.

Politie in actie
De politie van Atlanta arriveerde op de parkeerplaats, zagen de auto van Jaila staan en gingen eropaf. Wilson zag hen en probeerde weg te rijden, waarbij hij een politieagent bijna omver reed. Hij botste tegen een hek, waarna Jaila uit de auto kon vluchten. Later werd Wilson opgepakt.

Heldin
De politie, haar vriend en haar advocaat noemen Jaila allemaal een heldin die waarschijnlijk haar eigen leven heeft gered. Volgens de Amerikaanse politie kunnen we allemaal leren van haar snelle denken in een levensbedreigende situatie.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten