Schot wordt vandaag als lijsttrekker van de SGP gepresenteerd. Deze conservatief-christelijk partij laat pas sinds 2013 vrouwen toe op de kandidatenlijst.

De 24-jarige Paula Schot wordt lijsttrekker voor SGP Amsterdam

"Ik geloof, en de SGP met mij, dat de man boven de vrouw is gesteld."

De 24-jarige Paula Schot maakt een grote carrièrestap, zoals wel meer 24-jarigen doen, maar zij doet dat op een baanbrekende plek. Schot wordt vandaag als lijsttrekker van de SGP gepresenteerd. Deze conservatief-christelijke partij laat pas sinds 2013 vrouwen toe op de kandidatenlijst. Met Schot, de jongste lijsttrekker van de partij ooit, hoopt de SGP een zetel te kunnen krijgen in de Amsterdamse gemeenteraad. 

Positie van vrouwen
Aan de Volkskrant vertelt Schot: 'Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen op bestuursposten kunnen zitten. Tegelijk geloof ik, en de SGP met mij, dat de man boven de vrouw is gesteld. Dat betekent niet dat we niet gelijkwaardig zijn, maar dat als het er echt toe doet, je als vrouw de man volgt. Bij een impasse maakt hij de beslissing.'

Campagne tegen vreemdgaan
Schot is geboren is Zeeland en woont nu zeven jaar, sinds haar studie Communicatiewetenschappen, in Amsterdam. Inmiddels is ze getrouwd, werkt ze als opleidingsmanager bij de particuliere business school Essenzo en doet ze nog een master Onderwijskunde. Schot was eerder bestuurslid van de SGP-jongeren, de grootste politieke jongerenvereniging van Nederland. In 2015 zat ze, samen met Kees van der Staaijbij het tv-programma Pauw om de SGP-campagne tegen vreemdgaan te promoten. 

6000 stemmen
Paula gaat, met een team van zeven mannen onder haar, een poging wagen een zetel te krijgen in de Amsterdamse gemeenteraad. Tijdens de landelijke verkiezingen kreeg de SGP ruim 600 stemmen vanuit de gemeente Amsterdam. Om een zetel te kunnen krijgen, heeft een partij minstens 6000 stemmen nodig. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten