Bye bye plafonddienst

De beste truc om snel in slaap te vallen

Bye bye plafonddienst

De zon en de tropische temperaturen maken je vrolijk. Althans, overdag. Je hebt zin om erop uit te gaan: naar het terras, het strand, park, om een paar voorbeelden te noemen.

's Avonds, of liever gezegd: vanaf het moment dat je thuiskomt en je bed in wil duiken, doen die tropische temperaturen hele andere dingen met je gemoedstoestand. Alle 'fysieke' maatregelen heb je genomen: raam open,  geen pyjama aangetrokken, dekens achterwege gelaten en alsnog is het plafonddienst wat de klok slaat. 

Herkenbaar? 

Met dank aan slaapinfo hebben we een ander trucje voor je om snel in slaap te vallen. Naar verluidt val je van de 4-7-8 slaaptruc, zoals-ie heet, binnen een minuut al in slaap. Hieronder volgt het stappenplan vanaf het moment dat je in bed ligt. 

  1. Plaats het puntje van je tong tegen de achterkant van je boventanden 
  2. Adem 4 seconden in door je neus met je mond dicht 
  3. Houd je adem vervolgens 7 seconden in 
  4. Adem uit door je mond met een 'ssssh' geluid 
  5. Herhaal bovenstaande vier keer 

Het beste resultaat
Slaapinfo geeft meer tips om de truc de meeste kans van slagen te geven. Namelijk dat je je tong ook tijdens het uitademen op zijn plaats moet houden en om de zuurstofopname te optimaliseren, kun je het best via je buik adem halen. Voor het beste resultaat moet je de oefening zo'n 2-3 keer per dag herhalen. 

Test
We hebben de 4-7-8-oefening zelf getest vlak voor het slapengaan en we kunnen je vertellen: je wordt er in een klap extreem rustig van. Geen verhoogde hartslag of onrustig gevoel meer dat door je lijf raast, maar kalmte, oftewel de ideale toestand om in slaap te dommelen. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten