Eve Tomaszewiski heeft een missie: zoveel mogelijk vrouwen connecten en inspireren om hun goals te bereiken en tegelijkertijd een succesvol en gelukkig leven te leiden.

Drie mantra’s die helpen bij het behalen van jouw goals

Voor een makkelijker en succesvoller leven

© Jeannette Huisman

Eve Tomaszewski is redacteur, host en founder van The Goaldiggers Club. The Goaldiggers Club is een platform dat via online content en real life events echte verhalen deelt van ondernemende vrouwen in de creatieve sector. Haar missie: zoveel mogelijk vrouwen connecten en inspireren om hun goals te bereiken en tegelijkertijd een succesvol en gelukkig leven te leiden.

Aan heb begin van het jaar begin ik altijd volle moed met het najagen van mijn goals. Ik maak een lijstje met de goals die ik wil bereiken en creëer een vision board om mijn goals visueel te maken. Als ik mijn goals opschrijf en met een moodboard tot leven breng ga ik ernaar leven. Toch word ik along the way flink op de proef gesteld door onzekerheden (“wie zit er nou op mijn idee te wachten?”) en tegenslagen (“nee, nee, nee, nee, nee, voordat je die ene ja krijgt”). Mantra’s helpen mij om gefocust te blijven op mijn goals en me niet uit het veld te laten slaan. Deze in het bijzonder!

Ik kan alles wat ik wil bereiken.
Soms voel ik me onzeker of zit ik niet lekker in mijn vel. Op dat soort dagen denk ik wel eens ”wat ben ik nou eigenlijk allemaal aan het doen, wie zit er nou op mijn idee te wachten?” en “het gaat allemaal toch niet lukken." Hebben we allemaal wel eens last van toch? Toch kies ik ervoor om die gedachten niet als waarheden te zien en te bestrijden met deze mantra. Naar mezelf uitspreken dat ik alles wat ik wil kan bereiken, geeft me een boost van zelfvertrouwen. Jij kunt alles wat je gelooft bereiken, en als je dat even niet zo voelt, moet je jezelf eraan herinneren dat het wel zo is.

Ik ben uniek en vergelijk mijzelf daarom niet met anderen.
“Maar zij heeft meer Instagram followers, maar zij haalt meer klussen binnen.” Het zijn gedachten die wel eens door mijn hoofd spoken. Maar ik laat me er niet door leiden. Dit mantra helpt mij eraan herinneren dat ik uniek ben. Ik heb mijn eigen kwaliteiten en vergelijk mezelf niet met anderen. Basta!

Ik ga goed voor mezelf zorgen.
Dit is een uitdaging voor mij. Ik ben het type dat vergeet te plassen (sorry dat ik dit deel, maar zo erg is het dus gesteld) als ik in de rush van een deadline zit. Als ik aan het knallen ben moeten mijn assistenten mij er minimaal drie keer aan herinneren om te lunchen. Ontbijten? Zou ik ook vaker moeten doen. Dit mantra is mijn reminder om goed voor mezelf te zorgen. Goed voor jezelf zorgen is net zo belangrijk als hard werken. Als jij niet goed in je vel zit, vergeet te mediteren en maaltijden overslaat, ga jij je goals niet bereiken of is succes maar van korte duur.

Mijn fouten leiden tot succes.
Als ondernemer die risico’s durft te nemen, maak je ook wel eens fouten. Dat hoort erbij. Maar dat vergeet ik wel eens. Vandaar dat deze mantra op mijn lijstje staat. Over je fouten inzitten is niet handig, daarmee verlies je tijd. En tijd is kostbaar als je goals hebt die je wil bereiken. Door mijn fouten in te zien, kan ik dingen aan mijzelf en mijn werkproces verbeteren en succesvoller worden in wat ik doe.

It’s not about the destination, it’s about the journey.
Als ik gefocust ben op mijn goals vergeet ik wel eens te genieten. Ik ben ambitieus en heel erg gericht op resultaat, maar daardoor ben ik helemaal niet bezig met het proces er naartoe, terwijl je daar juist ook van moet genieten. Daar moet ik mezelf soms echt even aan herinneren met het mantra “it’s not about the destination, it’s about the journey”. Hoe vaker ik dit naar mijzelf uitspreek, hoe meer ik besef dat ook kleine successen gevierd moeten worden en dat je in de tussentijd ook nog een leven hebt, dat geleefd moet worden.

Elke morgen spreek ik in de spiegel hardop tegen mezelf uit waar ik op dat moment behoefte aan heb en zo zet ik mijn intentie voor de dag. Het werkt echt. I promise!

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten