Bringing GLAMOUR into your daily life!

Zinvol om te weten: op je telefoon zit een SOS-functie

Om te onthouden, activeren en te gebruiken in geval van nood

© Getty Images

Je hoopt dat je deze functie nooit hoeft te gebruiken, maar als je een keer in een noodsituatie zit, wil je weten dat deze functie bestaat. Als je dringend hulp nodig hebt maar je kunt niet bellen, dan kan je mobiel alsnog je leven redden. Het gaat om de zogenaamde SOS-functie. 

SOS-functie
Samsung
en iPhone hebben allebei een SOS-functie. Wanneer deze functie staat ingeschakeld, hoef jij maar één ding doen en dat is 3 (of 5) keer snel op de aan/uitknop te drukken. De rest gebeurt vanzelf. Het enige dat belangrijk is, is dat je telefoon genoeg batterij heeft. Zonder batterij werkt de functie niet. 

Gegevens verstuurd
Zonder dat je telefoon een signaal geeft, worden er gegevens naar de door jou vooraf gekozen contactpersonen verzonden. En dat zijn de volgende gegevens:

  • jouw exacte locatie
  • foto's van beide camera's van het moment dat jij 3 keer op de aan/uit knop drukt
  • geluidsopname en een 'Help mij'-bericht via SMS 

Samsung
Hoe stel je dit in? Voor iedereen die een Samsung heeft: ga naar 'Instellingen', typ in de zoekbalk 'SOS' in en zet hierbij de functie aan. Zodra je dit hebt gedaan, wordt de functie geactiveerd wanneer je 3 keer op de aan/uit-knop drukt. 

iPhone
Voor de mensen met een iPhone: de functie werkt alleen als je iOS11 hebt. In dat geval vind je bij 'Instellingen' het tabje 'Emergency SOS'. Vervolgens kun je verschillende contactpersonen toevoegen. De SOS-functie wordt geactiveerd wanneer je de aan/uit-knop 5 keer indrukt.

 Heb je geen Samsung of iPhone? Dan kun je een Nood-app downloaden zoals bijvoorbeeld 112 Alarm. Hier vind je meer informatie over deze app.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten