Glamour's hoofdredacteur Anke zat gisteravond bij RTL Late Night naar aanleiding van de film 'Battle of the Sexes', over de beroemde tenniswedstrijd in 1973 tussen Billie Jean King en Bobbie Riggs.

Glamour's hoofdredacteur Anke zegt in RTL Late Night dat ze staat voor gelijke lonen voor mannen en vrouwen

Anke zat gisteravond bij RTL Late Night naar aanleiding van de film 'Battle of the Sexes'

Glamour's hoofdredacteur Anke de Jong zat gisteravond bij RTL Late Night naar aanleiding van de film 'Battle of the Sexes', over de beroemde tenniswedstrijd in 1973 tussen Billie Jean King en Bobbie Riggs.

Tennis strijd
Inzet: gelijke beloning voor mannen en vrouwen. Billie Jean vond het in 1973 belachelijk dat het prijzengeld van mannen in de tenniswereld 8 (!) x hoger was dan voor vrouwen. Om te  bewijzen dat vrouwen net zo goed zijn in tennis, en dus evenveel beloning verdienen, ging ze de strijd aan met tennisveteraan Bobbie Riggs, die 'de vrouwtjes' op het tennisveld maar slome, zwakke wegens vond. Needless to say, Billie Jean won de wedstrijd. Ha!

Actuele discussie
Het werd de best bekeken tenniswedstrijd ooit op de Amerikaanse televisie. Nu, 44 jaar later, is de man-vrouw-discussie in de sport nog altijd actueel. 

Sportwereld én in het bedrijfsleven
Anke zat gisteravond bij Humberto Tan aan tafel om samen met tennisser Robin Haase over deze wedstrijd te praten en over het belang van gelijke beloning in de sportwereld én in het bedrijfsleven. Een onderwerp waar ze eindeloos over zou kunnen praten, want Anke vindt het bizar dat vrouwen in gelijke functies in veel gevallen nog steeds minder betaald krijgen dan mannen.

Loonverschil
In de tenniswereld mag het mede dankzij Billie Jean King inmiddels zo zijn dat vrouwen evenveel prijzengeld krijgen (althans, bij de vier grand slams, bij de overige wedstrijden is dat niet zo), in het algemeen geldt nog steeds een onverklaarbaar loonverschil van 8 procent. Dat mag wel eens veranderen, vindt Anke. 

De film 'Battle of the Sexes' met Emma Stone als Billie Jean King en Steve Carrel als Bobby Riggs in de hoofdrol, is nu te zien in de bioscoop. 

Bekijk hier de RTL Late Night uitzending met Anke de Jong.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten