Generation Glamour-vrouw Linda Roos is interviewer en blogger

Linda Roos

Interviewer en blogger

© Klaas Jan Kliphuis

Linda Roos (24) interviewt professionals in de creatieve en culturele sector over hun werk en blogt daarover op droombaan.net.

Wanneer wist je: deze blog moet er komen?
"Afgelopen zomer studeerde ik af. Nu heb ik wel een mooie master Kunst en Cultuur aan de universiteit gedaan, maar dat betekent helaas niet dat de banen voor het oprapen liggen. Ik wil niet op de bank blijven zitten. Door deze blog kan ik doen wat ik het leukste vind – mensen interviewen en schrijven – en tegelijkertijd oriënteer ik me op de arbeidsmarkt."

En, heb je al een baan gevonden?
"Ik ben nog zoekende, maar heb ook grote plannen met mijn blog. De bedoeling is om er uiteindelijk een motiverend, inspirerend platform van te maken en er ook inkomsten uit te halen. Misschien komt er een e-book waarin ik alle interviews verzamel. Alles is mogelijk."

Welk interview inspireerde jou het meest?
"Pas sprak ik Janne Willems, die de wereld over gaat om mooie momenten van mensen te verzamelen en ze vervolgens vraagt daar een tekening van te maken. Die publiceert ze op haar website en uiteindelijk wil ze er een boek van maken. Ze reisde heel Europa door en gaat nu ook naar Azië. Enkel met een laptop, papier en een paar stiften op zak. Bakken met geld heeft ze niet, maar ze durft wél te vragen. Op die manier ontvangt ze bijvoorbeeld tickets en slaapplekken.”

Wat is de grootste les die je geleerd hebt?
"Mensen benaderen is niet zo eng als ik dacht. Ik vond netwerken altijd lastig, maar het blijkt in de praktijk heel simpel. Peinzen of mensen wel op mij zitten te wachten doe ik niet meer. In plaats van afwachten, stel ik nu zelf de vragen. Terugkijken en denken: had ik dat nou maar gedaan, is het vervelendste gevoel dat er is. Dat zal me niet meer zo snel gebeuren."

www.droombaan.net
Twitter: @lindaroos89

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten