Op vierjarige leeftijd werd Michaela geadopteerd uit een weeshuis in Sierra Leone. Haar biologische ouders kwamen om tijdens de burgeroorlog.

Madonna regisseert de verfilming van de biografie van ballerina Michaela DePrince

Dit zeggen Madonna en Michaela over het idee achter de film


Deze week werd bekend dat Madonna de biografie van de geliefde en geprezen ballerina Michaela DePrince gaat verfilmen. Michaela is 23, maar heeft al ontzettend veel bereikt en meegemaakt.

Sierra Leone 
Op vierjarige leeftijd werd Michaela geadopteerd uit een weeshuis in Sierra Leone. Haar biologische ouders kwamen om tijdens de burgeroorlog. Net als haar vader lijdt Michaela aan de huidziekte Vitiligo en daarmee stuitte ze op veel weerzin. De autobiografie die ze met haar Amerikaanse moeder schreef over de periode in Sierra Leone en haar adoptie heet dan ook 'Ze noemden me een duivelskind'. 

Ballerina op de cover
Als jong meisje besloot Michaela dat ze ballerina wilde worden nadat ze een magazine-cover zag met daarop ballerina Magali Messac. En nu is ze tweede soliste bij het Nationaal Ballet in Amsterdam. Deze maand staat ze zélf dansend op de cover van de Nederlandse Harper's Bazaar.

In het bijbehorende interview vertelt zo over haar biologische ouders, haar 'zusje' dat tegelijk met haar werd geadopteerd en haar specialiteit in ballet: de hoge sprongen.

Boekverfilming
De film die Madonna nu over haar gaat maken is de verfilming van de autobiografie die Michaela samen met haar adoptiemoeder schreef. DePrince is gelukkig met Madonna als regisseur: “Zij heeft de moed om er echt voor te willen zorgen dat ik mijn verhaal kan overbrengen. Ik wil dat mensen weten dat het geen sprookje is en zij is een van die mensen die dat echt begrijpt.”


Ook Madonna sprak zich uit over hun nieuwe project. ''Michaela’s levensverhaal raakte mij diep, zowel als artiest maar ook als activist die begrijpt wat tegenslag is. Deze film geeft een unieke mogelijkheid om licht te werpen op Sierra Leone en om Michaela de stem te laten zijn voor alle weeskinderen die naast haar zijn opgegroeid. Het is een eer voor mij om haar verhaal tot leven te brengen.''
Madonna regisseerde hiervoor twee films: Filth And Wisdom uit 2008 en W.E. uit 2011

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten