Ga je meteen aan het werk, begin je gelijk aan je studie of las je een tussenjaar in om op je eigen tempo (en in een andere omgeving) over je toekomst na te denken?

Onderzoek laat zien: een tussenjaar nemen is in elk opzicht een goed idee

Boek die tickets maar

Zit je nog op de middelbare school en komt je examenjaar dichterbij? Of zit je zelfs al in je examenjaar? Dan wordt het tijd om te bedenken wat je wil. Ga je meteen aan het werk, begin je gelijk aan je studie of las je een tussenjaar in om op je eigen tempo (en in een andere omgeving) over je toekomst na te denken? Na het lezen van onderstaande wordt het hoogstwaarschijnlijk de laatste optie.  

Wie ben ik eigenlijk?
EF Education
heeft een onderzoek gedaan onder mensen die een tussenjaar hebben genomen. Daaruit blijkt dat een tussenjaar nogal wat voordelen met zich meebrengt. Allereerst doe je een lading aan onvergetelijke ervaringen op en leer je niet alleen nieuwe mensen maar ook jezelf beter kennen. 

Positieve geluiden
Ook laat het onderzoek zien dat studenten die slechter presteren op de middelbare school, na een tussenjaar meer motivatie hebben en hogere cijfers halen tijdens hun studie. De letterlijke en figuurlijke ademruimte van een break na je examens, zorgt er bij 88 procent voor dat ze gemotiveerder zijn, beter weten wat ze willen en na hun studie dik tevreden zijn met hun baan.

Studeren wordt een feestje
De rust van een tussenjaar zorgt er bij 90 procent van de jongeren voor dat ze binnen een jaar terugkeren naar school. Dat is al een positief gegeven op zich. Daarbovenop komt nog dat 91 procent van de 'tussenjaar-studenten' vloeiend een nieuwe taal spreekt en met betere cijfers afstudeert. 

Kortom; zit je nog op de middelbare school? Dan staat je een ding te doen: zoek uit waar je het liefst naartoe wil na je examens en boek dat ticket! What are you waiting for. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan ook even de zes redenen waarom een tussenjaar wel een goed idee is, geschreven door een ervaringsdeskundige. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten