Inspirerende Instagramaccounts die je moet volgen

Accounts die ons inspireren, laten lachen en kwetsbaar laten opstellen

women-empowerment-instagram-accounts-volgen
@kendramorousInstagram

In de wervelwind die Instagram heet - van Photoshop, ogenschijnlijk perfecte levens en nog perfectere lichamen - is het bijna onmogelijk om niet onzeker te worden als je door je nieuwsfeed scrolt. Daarom is het verfrissend (en belangrijk!) om wat positiviteit / feminisme / empowerment op je feed te hebben. Al is het maar om je eraan te herinneren dat je niet de enige bent met onzekerheden. En dat die onzekerheid nergens voor nodig is.

Gelukkig zijn er genoeg Instagramaccounts die aan de criteria voldoen. Accounts die opkomen voor vrouwenrechten. Accounts die een realistisch beeld geven van hoe het is om vrouw te zijn. Accounts die ons inspireren, laten lachen en kwetsbaar laten opstellen.

Benieuwd welke dat zijn? We tippen 14 women empowering accounts die je moet volgen als je je Instagramfeed wil versterken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Gurlstalk

“Een veilige plek om te delen en luisteren zonder oordeel of stigma,” aldus de bio. Het platform is opgericht door het Britse model Adwoa Aboah. Ze probeert vrouwen over de hele wereld te helpen van zichzelf te houden.

2 Mayra Louise

Ze is influencer, schrijver en model, maar beschrijft zichzelf vooral als een ‘self-love blogger’, die ‘schrijft en lacht als beroep’. Haar motto? Happy is not a dress size.

3 Pink Bits

Illustraties van alle vormen en maten die we van de maatschappij moeten verstoppen. Het account viert, vertegenwoordigt en omvat álle vrouwen.

4 Jameela Jamil

Kijkers van de serie The Good Place kennen haar als Tahani. In het echte leven is de Britse actrice activist. Ze bekritiseerde de Kardashian-Jenners omdat ze allemaal hun gewicht via Instagram Stories benadrukten. Ze begon als protest het Insta-account @i_weigh om te benadrukken dat we waardevol zijn zoals we zijn en dat dat niets te maken heeft met hoeveel we wegen.

5 theGirlMob

“De digitale sisterhood voor vrouwen met kleur,” luidt de beschrijving. Het doel? Het communicatie gat tussen vrouwen over de hele wereld dichten. theGirlMob verzorgt interviews, persoonlijke essays, fotodagboeken en podcasts.

6 Paloma Elsesser
Dit bericht bekijken op Instagram

my legs were being lotioned 🧴

Een bericht gedeeld door Paloma Elsesser (@palomija) op

Paloma Elsesser – of Palomija – is een topmodel uit New York. Ze werd via Instagram ontdekt door de make-up artist Pat McGrath en werkt nu als plussize model voor IMG. Haar body positive boodschap: vertegenwoordig jezelf.

7 The Vulva Gallery

Om het begrip ‘de perfecte vulva’ te ontkrachten en het taboe rondom vagina’s tegen te gaan. Illustrator Hilde Atalanta tekent vagina’s om verscheidenheid van het vrouwelijke geslachtsorgaan te vieren.

8 Isadee Jansen

Isadee won de allereerste modellenwedstrijd op televisie voor modellen curves: Curvy Supermodel. De Nijmeegse heeft online al het een en ander opgebouwd; ze heeft ruim 85.000 volgers op Instagram en vlogt voor het YouTube-kanaal van Glamour.

9 Femislay

Boordevol inspirerende quotes, foto’s en afbeeldingen. De bio van dit feministische Instagram-account zegt genoeg: “Females are strong as hell.”

10 Chidera Eggerue

Ze schreef het boek Wat een tijd om alleen te zijn en is activist en blogger. Ze gebruikt haar online platform @theslumflower om jonge vrouwen aan te moedigen zichzelf te zijn en dat te vieren. En ze is het brein achter de #saggyboobsmatter movement, een campagne om het stigma rondom hangtieten weg te nemen.

11 Bumble

Technisch gezien een dating app waarbij vrouwen de eerste move maken, maar de Instagram-pagina van Bumble is zeker ook de moeite. Vooral op het gebied van 'inspirerende quotes'.

12 Dalal AlDoub

Deze beautyblogger en YouTuber komt uit Koeweit, maar betekent iets voor vrouwen over de hele wereld. Ze draagt een hoofddoek in een wereld waar dat niet altijd wordt gewaardeerd: de cosmetische en mode-industrie.

14 The Wing
Dit bericht bekijken op Instagram

🔮

Een bericht gedeeld door The Wing (@the.wing) op

The Wing is een netwerk van een vrouwelijke werkende gemeenschap. Hun missie is om vrouwen verder te helpen in de moderne gemeenschap. Op The Wings Instagram-pagina vind je een hoop fijne women empowering quotes en afbeeldingen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points