Verplicht leesvoer voor ambitieuze vrouwen

Alles over het carrière-event The Self-Made Summit

Suits - Season 4
USA NetworkGetty Images

Emilie Sobels (30) onderneemt zich een ongeluk, inspireert nog liever en heeft torenhoge ambities. Ze is owner en founder van Hashtag Workmode (een co-working space voor ambitieuze vrouwen), ze schreef twee boeken (‘Babe, You Got This.’ en ‘Babe, You Got This. Het werkboek’) en werkt op dit moment vooral heel hard aan haar allernieuwste project: The Self-Made Summit – Hét carrière-event voor ambitieuze vrouwen. In de vrije minuten, die ze niet heeft, schrijft ze voor Glamour over haar business. Eerlijk, open én herkenbaar.

Deze week een verslag van dé dag: The Self-Made Summit.

Om 6:30u ging de wekker. Dit was de dag. Vandaag ging het gebeuren. Vandaag was ‘summit-day’. Het idee werd twee jaar geleden geboren, en ruim een half jaar terug startten we met het benaderen van partners. Zo’n vier maanden geleden kwam ik voor het eerst met het Summit-team in haar uiteindelijke vorm samen. En vorige week maandag startte event-manager Simona met haar kick-ass productieteam aan de opbouw van de hele bende. Holy f*ck! De tijd was voorbij gevlogen.

Dus toen ik vorige week donderdag wakker werd, dacht ik: laat deze dag maar eens héél lang duren. Zodat ik alles écht goed in me op kan nemen. Zodat genieten als het ware een nieuwe dimensie krijgt. Tegelijkertijd wilde ik ook gewoon héél graag dat het al avond was. Zodat ik met een tevreden glimlach een dikke vink kon zetten.

Om 8u kwam ik binnen op locatie. Tijd voor haar en make-up. Ik zag hoe mijn team rende en vloog, hoe vlaggen last-minute werden opgehangen, blouses werden gestoomd en stoelen werden aangeschoven. Mensen liepen op en neer met pr-lijsten, camera’s werden klaargezet, de catering was vast begonnen aan de lunch en het licht op de main werd nog wat getweakt. Ik voelde hoe de energie zich opbouwde.

Showtime
En toen gingen de deuren open en stroomden er 500 bezoekers binnen. 500 getalenteerde, ambitieuze vrouwen die meer uit zichzelf willen halen. Die willen knallen en willen leren, die alles wat de sprekers van vandaag wisten maar zij zelf nog niet, uiteindelijk mee naar huis gingen nemen.

Ik liep rond, observeerde, lachte, ontspande, luisterde, bewonderde en genoot. Met volle teugen. Was niet zo moeilijk ook. Om me heen zag ik honderden blije, tevreden en enthousiaste gezichten. Ik liet me inspireren door de pitch-praktijken van Eline Leijten (Oprichter Plugify), waar ik zelf zeker nog wat van kan leren. Ik dubbel-checkte mijn eigen personal branding naar aanleiding van de talk van Nancy Poleon (Founder BrandedU), stelde vragen tijdens de workshop van Iris van Lunenburg en bedacht me dat ik nog vaker de lead mag nemen na afloop van het halve uur waarin ik met onafgebroken interesse naar YoungCapital CEO Ineke Kooistra luisterde. Aan het eind van de dag, kon ik concluderen: de tijd was voorbij gevlogen. Het was tijd om te vinken. Het zat erop. Met een cocktail in de hand proosten we met elkaar op deze bijzondere en succesvolle dag.

In this together
Om al die vrouwen, de één net startend, de ander juist heel ervaren, samen te zien; om ze mee te zien schrijven, ja te zien knikken, hardop te horen lachen, contact te zien leggen en ideeën uit te horen wisselen, bevestigt voor mij hoeveel vrouwen van en met elkaar kunnen leren en aan elkaar kunnen hebben. Er zijn nieuwe zakenrelaties ontstaan, ideeën geboren en kwartjes gevallen. Precies waar het evenement voor bedoeld was.

Ik heb niet alleen van onze sprekers, waar ik onwijs veel respect voor heb, maar ook van de bezoekers mogen leren. Ik heb geleerd van hun leergierigheid, hun nieuwsgierigheid en hun enthousiasme. Voor mij werd afgelopen donderdag wederom bevestigd dat er heel erg veel getalenteerde vrouwen in Nederland werken en er ongelooflijk veel ambitie in Nederland rondloopt. Dat vrouwen geïnteresseerd en daadkrachtig zijn, dat we emotioneel zijn en dat dat positief is, dat we elkaar kunnen helpen en kunnen opliften, zolang we maar voor elkaar openstaan.

In mijn ogen hebben we op de eerste editie van The Self-Made Summit weer een hele mooie stap voorwaarts gezet. Op individueel gebied én allemaal samen. Onze doelen, dromen en struggles komen stiekem onwijs veel overeen. Of je nu in loondienst bent, een start-up bezit of als ZZP’er opereert; er zit veel overlap in de thema’s. Allemaal net in een ander jasje gegoten, maar we bewegen ons binnen hetzelfde speelveld. We moeten dezelfde regels volgen en hebben dezelfde mogelijkheden om precies die regels naar onze eigen hand te zetten.

Go get ‘em tiger
Tijdens The Self-Made Summit hebben we dat speelveld zorgvuldig onder de loep gelegd. Tof vind ik dat: onze bezoekers waren stuk voor stuk professioneel en stoer genoeg om zichzelf een spiegel voor te houden en de balans op te maken: ‘Waar sta ik op dit moment in mijn carrière? Waar ben ik trots op? Waar kan ik in groeien? Hoe ga ik de wereld om me heen daarvoor gebruiken? En hoe zet ik mijn eigen talenten hiervoor in?’

Jezelf vragen stellen, daarvoor is lef en intelligentie nodig. Toewijding bovendien! Precies dat is in mijn ogen dan ook de grote overeenkomst tussen al die 500 bezoekers. Hoewel ze allemaal anders waren, allemaal andere kwaliteiten en valkuilen hebben, waren ze stuk voor stuk op zoek naar groei, zijn ze dedicated aan hun carrière. En dus aan zichzelf. Mooi! Want in mijn ogen is toewijding een van die belangrijke eigenschappen om het carrière-technisch te maken in het leven. Vasthoudendheid, volharding en toewijding zijn de elementen die je verder brengen. En nee, hard werken is lang niet altijd de heilige graal. Maar volhouden wel. Of het nu om werk, privé of juist de balans tussen die twee gaat…

Houd vol. Zet door. Have a little faith. Dat heb ik na The Self-Made Summit meer dan ooit.

See you in 2020?
En daarom… Kan ik jullie bij deze vertellen dat we het op 23 april 2020 allemaal nog eens gaan doen. Dan vindt de volgende Self-Made Summit plaats. Ik kan niet wachten. Ben je erbij?

Bekijk de foto's van de afgelopen editie hieronder.

Advertentie - Lees hieronder verder
1
Event, Academic conference, Interior design, Display device, Media,
Self Made Summit
2
Community, Chair, Restaurant,
Self Made Summit
3
Fashion, Event, Fashion design, Fashion show, Design, Room, Adaptation, Dress, Performance, Runway,
Self Made Summit
4
Red, Event, Orange, Academic conference, Design, Fun, Adaptation, Conversation, Company,
Anouk fotografeert
5
People, Audience, Crowd, Red, Event, Yellow, Performance, Fashion, Design, Stage,
Anouk fotografeert
6
People, Crowd, Event, Community, Stage, Night, Performance, Design, Audience, Leisure,
Anouk fotografeert
7
People, Yellow, Red, Crowd, Snapshot, Event, Youth, Fashion, Community, Street,
Anouk fotografeert
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points