Er zijn maar zes miljardairs in Hollywood – kan jij ze raden?

Niemand harkte al dat geld binnen met enkel hun kunst

jay z
Kevin MazurGetty Images

We associeren Hollywood altijd met the rich and famous, en natuurlijk zijn ontzettend veel artiesten ontzettend rijk. Er zijn echter maar weinig entertainers die het tot miljardair hebben weten te schoppen, en geen van allen verdienden zij hun geld met alleen maar muziek, films of series. Er wordt ons altijd verteld dat als je rijk wil worden, je hard moet werken – maar aan het onderstaande lijstje te zien, is het maken van de juiste investeringen nog een heel stuk belangrijker.

Besef even hoeveel geld een miljard is. Dat is duizend miljoen. Eigenlijk vinden we het hele concept van miljardairs onzin en vinden we dat 999 miljoen echt meer dan genoeg geld is voor één persoon, maar goed. Dat is een discussie voor een andere keer. Dit zijn de enige zes miljardairs in de entertainmentindustrie:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Kylie Jenner
kylie jenner is miljardair
David CrottyGetty Images

Net worth: ongeveer 1 miljard

Dat Kylie Jenner miljardair is, zal je niet ontgaan zijn. Ze ging van realityster naar make-up magnaat en harkte met Kylie Cosmetics pas echt het grote geld binnen. Dat bedrijf is nu 1,2 miljard dollar waard. Wil je meer weten over Kylie's inkomen? We schreven er eerder een uitgebreid artikel over. Ze verdient door haar sterke ondernemerschap ongeveer een gemiddeld jaarsalaris per uur.

2 Kanye West
kanye west
PoolGetty Images

Net worth: ongeveer 1,3 miljard

Kanye West claimt zelf dat hij meer dan 3 miljard dollar waard is, maar Forbes zet daar vraagtekens bij. Volgens hen heeft hij een aandeel van $1.26 miljard in zijn merk Yeezy, 35 miljoen in overige aandelen, 21 miljoen in vastgoed, 17 miljoen in cash, 3,8 miljoen aan auto's – maar ook $100 miljoen aan hypotheken en andere leningen. Zij schatten zijn waarde eerder op 1.3 miljard, wat nog steeds ontzettend veel geld is.

3 Oprah Winfrey
oprah winfrey
Kevin WinterGetty Images

Net worth: ongeveer 2,6 miljard

Oprah groeide op in armoede, maar heeft inmiddels 2,6 miljard dollar op haar naam staan. Met de inkomsten van The Oprah Winfrey Show, die 25 jaar lang op tv was, maakte ze enkele slimme investeringen. In 2003 werd ze miljardair. Oprah bezit 25,5% van haar TV-zender OWN (Oprah Winfrey Network), en heeft deals met WW International en Apple TV+.

4 Jay-Z
jay z
Kevin MazurGetty Images

Net worth: ongeveer 1 miljard

Volgens Forbes verdiende Jay-Z zo'n 500 miljoen dollar aan zijn muziek, maar dat is niet alles. Jay is een ontzettend slimme zakenman. Hij richtte kledingmerk Rocawear op, dat hij in 2007 verkocht voor 204 miljoen dollar.

Daarnaast kocht bij Tidal voor 56 miljoen dollar (oja, Tidal! What ever happened?) in 2015. Bedrijf Sprint kocht voor 200 miljoen dollar aandelen in Tidal, waarmee het nu op $600 miljoen geschat wordt. Jay heeft ook een kunstcollectie ter waarde van 70 miljoen, aandelen in Uber ter waarde van 70 miljoen (die hopelijk niet te sterk dalen door de huidige crisis), en bezit hij 50 miljoen in vastgoed. Ook is hij mede-eigenaar van cognac-merk D'Ussé.

5 Steven Spielberg
steven spielberg
Marc PiaseckiGetty Images

Net worth: ongeveer 3,6 miljard

Met enkele van de grootste filmtitels op zijn naam (E.T., Jurassic Park, Jaws en meer) is Spielberg de best verdienende regisseur aller tijden. Daar verdien je natuurlijk aardig wat geld mee, vooral als je alle merch meerekent. Daarnaast heeft Steven een adviserende rol in de Universal pretparken, en verkocht hij zijn productiemaatschappij Dreamworks Animation voor 3,8 miljard aan NBCUniversal.

6 George Lucas
george lucas en darth vader
Kevin WinterGetty Images

Net worth: ongeveer 5,2 miljard

George Lucas is uiteraard verantwoordelijk voor twee van de meest succesvolle filmdomeinen aller tijden (Star Wars en Indiana Jones), maar verdiende het allermeeste geld door in 2012 zijn productiemaatschappij Lucasfilm voor meer dan 4 miljard dollar aan Disney te verkopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk