#GetEducated: belangrijke podcasts over racisme om te luisteren

Een must voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan Black Lives Matter

geteducated
Glamour NL

We mogen niet langer onze ogen sluiten voor racisme. En om dat te doen, is self-education heel belangrijk. Als jij het privilege hebt om zelf niet te ervaren wat racisme is, dan wordt het hoog tijd dat je daarover leert. Wij helpen je, zoals altijd, daarbij.

Eerder tipten we al enkele films, series en documentaires en een reeks boeken die je kan lezen om je meer in de impact en de geschiedenis van racisme te verdiepen. Dit keer stellen we een lijst met belangrijke podcasts samen die je kunnen helpen de situatie rondom racisme beter te begrijpen. Let's get educated!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 About Race
podcast
About Race podcast

De podcast About Race wordt gehost door Why I'm No Longer Talking with White People About Race-schrijfster Reni Eddo Lodge. Samen met verschillende gasten bespreekt ze de geschiedenis die geleid heeft tot de politiek van vandaag.

Je kunt de podcast hier beluisteren

2 Angelique's Voice Notes
podcast
Angelique's Voice Notes podcast

3FM-dj Angelique Houtveen bespreekt in Angelique's Voice Notes liefde, muziek, lastige emoties, spiritualiteit, ondernemen, ziek zijn, haar reis door het leven en racisme. In haar nieuwste aflevering staat de vraag: 'wat kan jij doen tegen racisme?' centraal.

Je kunt de podcast hier beluisteren

3 1619
podcast
1916 podcast

Deze podcast van de New York Times wordt gehost door onderzoeksjournalist Nikole Hannah-Jones. Ze gaat in op het begin van de slavernij in Amerika, in 1619. De podcast gaat niet alleen over de situatie van vroeger, maar ook over de contemporaine maatschappij.

Je kunt de podcast hier beluisteren

4 Code Switch
podcast
Code Switch podcast

In Code Switch voeren verschillende journalisten onverschrokken gesprekken over race. Ze onderzoeken hoe het elk deel van de samenleving beïnvloedt - van politiek en popcultuur, tot geschiedenis, sport en alles daartussenin.

Je kunt de podcast hier beluisteren

5 DIPSAUS Podcast
podcast
DIPSAUS podcast

De DIPSAUS podcast wordt gepresenteerd door oprichters Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi. Dipsaus is maatschappijkritisch, cultuur geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke dosis humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid.

Je kunt de podcast hier beluisteren

6 Pod for the Cause
podcast
Pod for the Cause podcast

Bij Pod for the Cause worden de meest cruciale problemen van vandaag besproken - van rechtszaken tot immigratie.

Je kunt de podcast hier beluisteren

7 Intersectionality Matters
podcast
Intersectionality Matters podcast

De Intersectionality Matters podcast wordt gehost door Kimberlé Crenshaw, een Amerikaanse burgerrechtenactiviste en hoogleraar gespecialiseerd in rassen- en gendervraagstukken.

Je kunt de podcast hier beluisteren

8 Fufu & Dadels
podcast
Fufu & Dadels podcast

Fufu & Dadels wordt gepresenteerd door Hajar Fallah, Suheyla Yalcin en Munganyende Hélène Christelle. In de podcast gaan de drie Brabantse vrouwen samen in op kritische vragen over intercultureel zusterschap en hoe het is om als niet-witte vrouw op te groeien buiten de randstad.

Je kunt de podcast hier beluisteren

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van #GetEducated