5 fijne podcasts voor persoonlijke ontwikkeling

Een podcast luisteren is even tijd voor mezelf, leren én mijn batterij opladen tegelijk

zelfontwikkeling podcasts
Glamour

"Je moet écht die en die podcast luisteren." Het aanbod van wéér een nieuw platform dat ik moest checken, duizelde me. Ik kon al amper alle andere prikkels om mij heen bijhouden. Maar met een lange autorit voor de boeg, koos ik er toch eens voor om een podcast op te zoeken in mijn Spotify app. Mijn eerste gedachte? Hé, dat is net zo makkelijk als een muziekje opzetten.

Ik was de zogenoemde late adopter, maar inmiddels heb ook ik er honderden luisteruren opzitten. De interviews en onderzoeken van mensen zorgen ervoor dat ik nieuwe inzichten krijg en geven mij het gevoel dat ik mij ontwikkel. Inmiddels luister ik niet enkel meer in de auto, maar gaat mijn app aan zodra ik 's avonds aan het schoonmaken ben, ik een wandeling maak of wanneer ik aan het koken ben. Een podcast luisteren is even tijd voor mezelf en een fijn moment om mijn batterij op te laden. Ik deel daarom graag mijn favoriete persoonlijke ontwikkeling podcasts met jou in de hoop dat het jou net zoveel brengt als mij.

Persoonlijke ontwikkeling podcasts.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Eindbazen
eindbazen podcast
Eindbazen

Een van de eerste podcasts die ik luisterde was die van Eindbazen. Michel Vos en Wiggert Meerman spreken wekelijks gemiddeld twee uur met specialisten op het gebied van ondernemen, cultuur, wetenschap, sport en technologie.

Naast pareltjes met Jan Geurtz (aflevering 175) over verlichting en liefde (aflevering 38), Jos Burgers over de kunst van marketing en Remco Claassen over spreken, is mijn tip om je te laten verrassen. Dikwijls denk ik bij de aankondiging dat iets niet mijn interesse heeft, maar word ik verrast door het onderwerp en de spreker. Alles over leven van de mammoet in de ijstijd met paleontoloog Dick Mol (aflevering 7) is er zo eentje!

Beluister de Eindbazen Podcast

2 Celine Charlotte Podcast
celine charlotte podcast
Celine Charlotte Podcast

Celine Charlotte van 't Wout is in korte tijd een bekend gezicht in ondernemersland geworden. In haar podcast deelt ze haar lessen uit het ondernemen en laat ze zien dat het goed samengaat met spiritualiteit en zelfontwikkeling.

Zo deelt ze onder andere in 3 delen haar ervaring met ayawaska, vertelt ze hoe ze haar leven inricht als introvert én praat ze over haar reis naar zelfacceptatie.

Beluister de Celine Charlotte podcast

3 Kleurrijke kwesties
kleurrijke kwesties podcast
Kleurrijke Kwesties

"Achter de schermen bij een vreemdelingenadvocaat" en "te weinig diversiteit op redacties in Hilversum" zijn een greep uit de onderwerpen die besproken worden in Kleurrijke Kwesties.

In eerste instantie lijkt het geen klassieke zelfontwikkeling podcast, maar inmiddels blijkt het tegendeel waar. Door de onderzoeken en gesprekken in de NTR podcast leer ik meer over mijn islamitische medemens en kan ik de actualiteiten door hun ogen bekijken. Die kennis neem ik ook mee in het dagelijks leven. Zeer waardevol!

Beluister de Kleurrijke Kwesties podcast

4 New Female Leaders
name female leaders
New Female Leaders

De podcast New Female leaders geeft je een inkijkje in het werkende leven van inspirerende vrouwen. Zowel ondernemers als werknemers delen hun ervaring met leiderschap.

Thema's als feminisme, inclusiviteit, impact maken en authentiek leiden zijn terugkomende thema's die Caroline Glasbergen bespreekt met gasten als Charlotte van 't Wout (aflevering 39) (check haar podcast omschrijving hierboven), José Woldring (aflevering 19) en Nancy Poleon (aflevering 17).

Beluister de podcast New Female Leaders

5 Leef je mooiste leven!
leef je mooiste leven
Leef je mooiste leven!

Mocht je met persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit bezig zijn, dan is de kans groot dat je al eens van Michael Pilarczyk hebt gehoord. Hij omschrijft zichzelf als mindfulness- en mindset-coach en ondersteunt dat met de app meditation moments, zijn live events, online programma's, boeken en podcast.

Zijn grootste boodschap? Leef je mooiste leven! In de podcast bespreekt hij met Cindy Koeman over wie je wilt zijn, hoe je de hoofdrol in je eigen leven speelt en hoe je geen stress ervaart.

Beluister de podcast Leef je mooiste leven

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points