Dankzij deze 6 wetenschappelijk bewezen tips, heb jij een gelukkiger leven

Als Harvard het zegt, geloven wij het

girl friends hanging out together
Nick DavidGetty Images

We zijn altijd op zoek naar manieren om een gelukkig(er) leven te leiden. Dat hangt voor iedereen van iets anders af. Maar toch zijn er ook bepaalde algemene dingen die vaak voor een fijner en gelukkiger leven kunnen zorgen. George E. Vaillant, onderzoeker aan de Harvard Medical School deed met 824 mensen die varieerden in leeftijd, welstand en geslacht onderzoek naar de factoren die voor een lang, gelukkig en gezond leven zorgen. De belangrijkste uitkomsten hiervan zetten wij voor je op een rijtje!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Stop je slechte gewoontes

Uit de studie blijkt dat overmatig roken leidt tot vroeg overlijden. Vroegtijdig sterven, kwam tien keer zo vaak voor bij de ongelukkige groep, die ook overmatige rookte, in vergelijking tot de 'gelukkige groep'. Een goede motivatie om te stoppen, als je het ons vraagt. "Daarnaast laat de studie zien dat de meest simpele weg vaak de goede is," stelt Vaillant. Doe de dingen die je blij maken en dan blijf je blij. Weg dus, met die slechte gewoontes!

2 Omring jezelf met goede mensen

Volgens het onderzoek moet je jezelf omringen met goede en liefdevolle mensen. Wanneer je dit soort mensen van jongs af aan al om je heen hebt zorgt dat voor een hoop geluk en een grote kans dat je gezond oud wordt. Mocht dit in je kindertijd niet gelukt zijn, treur dan niet. Zorg ervoor dat je mensen om je heen hebt die je blij maken en blijf weg bij de mensen die dat niet doen. Dat maakt je het gelukkigst!

3 Educatie is alles

In het onderzoek is de gezondheid van mensen met een opleiding en zonder opleiding naast elkaar gelegd. De fysieke gezondheid van mensen zonder hogere opleiding, bleek hetzelfde als mensen die opgeleid waren en tien jaar ouder. "Dit bewijst dat leren en je hersenen actief gebruiken helpt om betere keuzes te maken en op deze manier een gelukkiger leven te leven," besluitVaillant.

4 Werk aan je relaties

Je emotionele intelligentie maakt je vrolijker en gezonder als je op leeftijd bent. Hoe meer sociale connecties je hebt wanneer je ouder wordt, hoe gezonder en gelukkiger je oud wordt. Blijf werken aan die connecties met mensen en maak zoveel mogelijk nieuwe vrienden als je kan. De Vaillant zegt hier zelf nog over: "Geluk is liefde. Klaar. Omring jezelf met vrienden en familie en zorg dat je van elk moment geniet."

5 Leer deze strategieën aan

Als je te maken hebt met moeilijke mensen of een moeilijke situatie is hoe je er mee omgaat belangrijk voor je geluk. Er zijn vier volwassen strategieën die je kunnen helpen met een moeilijke situatie om te gaan en er alsnog voor zorgen dat je op de lange termijn gelukkig bent.

De eerste is dat je altijd conflicten oplost en de problemen die hierbij horen aanpakt, de tweede is dat je anderen altijd moet behandelen zoals je zelf ook behandeld wil worden, de derde is dat je dingen altijd positief in moet zien en de vierde dat je jezelf nooit te serieus moet nemen. Wanneer je deze strategieën toepast en omarmt dat er dingen mis kunnen gaan, kijk je er anders naar en ook al is het de schuld van iemand anders; je voelt je alsnog gelukkiger en hebt meer controle over je eigen emoties.

6 Wees vrijgevig met je tijd

Mensen die graag tijd besteden aan andere mensen worden significant gezonder en gelukkiger oud. "Mensen adviseren, leiden of een mentor voor ze zijn kan je helpen om aan je eigen geluk te bouwen," stelt Vaillant. Als je vrijgevig bent met je tijd en kennis wordt je gelukkiger, gezonder en ouder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points