De redactie deelt: hét boek dat je leven verandert

Doe je voordeel met deze boekselectie en werk aan je zelfbeeld, relaties en patronen

paris, france   march 03 a model reads backstage before the shiatzy chen show as part of the paris fashion week womenswear fallwinter 20192020 on march 03, 2019 in paris, france photo by kay paris fernandesgetty images
Kay-Paris Fernandes

"Hoe meer ik weet, hoe meer ik besef krijg van wat ik allemaal niet weet." Het is een uitspraak die mij aanspreekt. We zijn als mens altijd in ontwikkeling en mogen in de toekomst hopelijk terugkijken naar de verschillende fases in ons leven. Ik was daarom benieuwd naar de boeken die het leven van mijn collega's veranderden. Ik bundelde ze voor je en noem ze hieronder.

Ik ben erg benieuwd naar de boeken die voor jou van onschatbare waarde zijn geweest. Laat je het me weten? Je vindt mijn e-mail in mijn bio onderaan dit artikel.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Het einde van de eenzaamheid - Benedict Wells
het einde van de eenzaamheid
Benedict Wells

Hoofdredacteur Anke: "Het einde van de eenzaamheid door Benedict Wells las ik in het begin van de eerste lockdown. Ik heb het in twee dagen uitgelezen omdat het me zo aangreep. Over je ouders verliezen op jonge leeftijd, onderling relaties tussen broers en een zus en natuurlijk over de liefde. Door dit boek ben ik anders gaan kijken naar mijn zusjes en probeer ik beter te communiceren met ze. Het heeft me daarnaast doen inzien dat het in de liefde soms niet loopt zoals je wil, ook al voel je nog zoveel liefde voor iemand. Ook in dat geval blijft communiceren zo belangrijk."

SHOP NU!

2 Verslaafd aan liefde - Jan Geurtz
verslaafd aan liefde
Jan Geurtz

Digital Content Manager Babette Grunder: "Ik vond dit boek in een kringloopwinkel, nadat ik geboeid naar Jan Geurtz heb geluisterd in de podcast van Eindbazen. Het boek was pijnlijk herkenbaar (het legde mijn hunkering naar erkenning van anderen bloot) en heeft mijn kijk op relaties doen veranderen. Ik heb door dit boek andere verwachtingen van mijn relaties. Of dat nu de relatie met mezelf, met vrienden of in de liefde is."

SHOP NU!

3 Leren leven in je leven - J. Young J. Klosko
leven in je leven
J. Young J. Klosko

Fashion Editor Esmeralda Schipper: "Ik heb samen met een therapeut gewerkt en dit boek was de basis. Maar je kunt het ook thuis doen op je eigen tempo. Het is een heel concreet boek waarmee je de patronen die je in je eigen leven hebt bloot legt. In bepaalde periodes heb je gedragspatronen nodig en op andere momenten kan je deze los laten. Het klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Door dit boek heb ik geleerd waar ik vaak vastloop en waarom. Ik herkende patronen die mijn ouders mij door hebben gegeven, patronen die zijn ontstaan in mij jeugd en hoe ik deze kon doorbreken."

SHOP NU!

5 fijne podcasts voor persoonlijke ontwikkeling >>

4 Ik moet nog even kijken of ik kan - Liesbeth Smit
ik moet nog even kijken of ik kan, liesbeth smit
Liesbeth Smit

Digital Intern Loïs: "Door dit boek ben ik erachter gekomen hoe ik in elkaar zit. Het is echt een eye-opener voor me geweest en zorgt ervoor dat ik liever voor mezelf kan zijn. Het boek heeft mij een goed zetje gegeven in de richting naar zelfacceptatie. Voor alle introverte mensen is dit boek zeker een aanrader en misschien zelfs, net zoals bij mij, levensveranderend."


SHOP NU!

5 Alles wat ik weet over liefde - Dolly Alderton
alles wat ik weet over liefde
Dolly Alderton

Hoofdredacteur Anke: "Dit boek kreeg ik aangeraden door Rinke Tjepkema (red. hoofdredacteur Vogue) toen we in Milaan waren voor Fashion Week en ik haar vertelde over mijn ingewikkelde liefdesleven. Dit hilarische boek van Dolly Alderton beschrijft haar eigen zoektocht naar liefde in Londen en geeft uiteindelijk ook het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt. Daarnaast besef ik nu dat liefde in alles zit, niet alleen in een partner. Daar geniet ik nu nog bewuster van."

SHOP NU!

6 Come As You Are - Emily Nagoski
come as you are
Emily Nagoski

Digital Editor Elke: "Ik kan iedereen het boek Come As You Are (Kom Als Jezelf in het Nederlands) van Emily Nagoski aanraden. Het wordt beschreven als "de opzienbarende nieuwe wetenschap die je leven zal veranderen" en daarmee is geen woord te veel gezegd. Het boek gaat over je lichaam, seks en orgasmes. Je seksleven gaat er gegarandeerd op vooruit, believe me."

SHOP NU!

8 belangrijke boeken om de situatie rondom racisme beter te begrijpen >>

7 De pelgrimstocht naar Santiago - Paolo Coelho
de pelgrimstocht naar santiago
Paolo Coelho

Fashion Editor Esmeralda Schipper: Tijdens het lezen van De pelgrimstocht naar Santiago van Paolo Coelho vond ik de metaforen zo treffend. Wat ik eruit haal is dat de weg ergens naartoe vaak belangrijker is dan het doel zelf.

SHOP NU!

8 De mythe van breekbaarheid - Colette Dowling
de mythe van breekbaarheid
Colette Dowling

Digital Content Manager Babette: "Ik kreeg deze boektip van MMA-wereldkampioen Marloes Coenen toen ik in een lastige periode zat. (Ik doe haar overigens tekort om enkel haar sporttitel te benoemen, want ze is als mens ook een groot voorbeeld en zoveel meer dan een sportkampioen).

De Mythe van Breekbaarheid van Colette Dowling laat zien dat vrouwen al vanaf het eerste levensjaar anders behandeld worden dan mannen, waardoor we gaan geloven - en gaan handelen - naar het 'zwakkere' geslacht. Het boek heeft me doen inzien dat vrouwen zich niet kleiner moeten maken. Daarnaast is het boek van grote invloed op de opvoeding van mijn dochter. Ik probeer haar zo angstloos als mogelijk is op te voeden. Verplichte kost voor iedereen."

SHOP NU!

9 Wees onzichtbaar - Murat Isik
wees onzichtbaar
Murat Isik

Hoofdredacteur Anke: Wees onzichtbaar is een prachtig boek over een gezin dat vlucht uit Turkije naar de Bijlmer in Amsterdam voor een beter leven. Het speelt zich af ten tijde van de vliegramp in Amsterdam Zuidoost. Het is geschreven vanuit de zoon die opgroeit met een tiran als vader en een moeder die strijdt voor haar onafhankelijkheid. Ik heb nog meer begrip gekregen voor hoe het is als je in Nederland opgroeit en de taal niet kent en hoe belangrijk het is om als vrouw onafhankelijk te zijn. 600 pagina's, maar ook in 1 ruk uitgelezen."

SHOP NU!

10 't Hooge Nest - Roxane van Iperen
't hooge nest
Roxane van Iperen

Hoofdredacteur Anke: "'t Hooge Nest gaat over stoere zussen die in de Tweede Wereldoorlog levens redden van mensen om hun heen door alles te doen wat de nazi's verbieden. Ik zou willen dat ik zo dapper was als de twee zussen die de hoofdrol hebben in dit boek. Heel inspirerend en waargebeurd! Deze vrouwen zullen vanaf nu een voorbeeld zijn voor als ik ooit in een moeilijke situatie zit. "

SHOP NU!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder