Science says: waarom mannen willen dat vrouwen klaarkomen

Iets met.. een echte man

Tussen de lakens is er steeds meer gelijkheid. Het genot van een vrouw is inmiddels net zo belangrijk als dat van de man. Een mooi voorbeeld van onze vergevorderde emancipatie... Toch zijn er onderzoekers aan de universiteit van Michigan, Sara B. Chadwick en Sari M. van Anders, die stellen dat het orgasme van een vrouw goed is voor de man.

De onderzoekers hadden de verwachting dat de reden dat een vrouwelijk orgasme belangrijk is voor mannen iets met mannelijkheid te maken had. Ruim 800 honderd mannen deden mee aan het onderzoek. Zij kregen allen vier situaties voorgelegd waarin zijzelf de hoofdrol speelden. In alle vier de verhalen had de man seks met een aantrekkelijke vrouw.

Maar in iedere situatie werden twee variabelen tegen elkaar afgewogen. Een vrouw kreeg wel of geen orgasme en diezelfde vrouw had vaak of juist zelden een orgasme. In één geval kwam de vrouw altijd makkelijk klaar en ook bij de man zelf. In een andere situatie kwam de vrouw zelden klaar, maar bereikte wel een hoogtepunt bij de man. In de andere twee gevallen kwam de vrouw niet klaar. Na het lezen van de verhalen van de vrouwen die wél klaar kwamen, voelden de mannen zich mannelijker. Dit gevoel van mannelijkheid werd alleen maar vergroot als de vrouw zelden klaarkwam.

De onderzoekers stellen dat de nadruk die er tegenwoordig ligt op een bevredigend seksleven voor de vrouw niet betekent dat de vrouw nu een prominente rol heeft in seks. De reden dat de vrouwelijke climax zo belangrijk is geworden komt namelijk vooral voort uit het genot wat de man erdoor ervaart. Zelfs je hoogtepunt is een win-momentje voor je vriend. Bummer!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says