Wanneer je déze woorden gebruikt heb je last van stress

De wetenschap komt met uitleg

woorden-gebruiken-last-van-stress
Richard Jaimes

Stresskip, volgens een recente Amerikaanse studie is het heel makkelijk te achterhalen of je gestrest bent, of niet. Het enige wat je hoeft te doen is op bepaalde woorden te letten die je vaak gebruikt.

Bijvoeglijke naamwoorden
Zijn (versterkende) bijvoeglijke naamwoorden en superlatieven vast onderdeel van jouw spreektaal geworden? Dan kan het zijn dat je gestrester bent dan jezelf doorhebt. Uit een onderzoek van het wetenschappelijke tijdschrift PNAS (van de National Academy of Sciences of the United States) blijkt dat mensen die woorden als 'bloedserieus', 'ongelooflijk', 'gigantisch heftig' etcetera veelvoudig gebruiken, met flink wat stress te maken hebben. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die deze bijvoeglijk naamwoorden gebruiken, er een flinke kluit genen actief is dat in verband wordt gebracht met stress - met alle gevolgen van dien.

'Bloedserieus'
De reden dat mensen die gestrest zijn vaak versterkende woorden gebruiken, is omdat ze er zeker van willen zijn dat de boodschap goed en in één keer overkomt. En jawel, dat is een teken van stress, constateren de Amerikaanse onderzoekers.

Pas op de plaats
Uiteraard suggereert dit onderzoek niet, dat wanneer je altijd met versterkende kreten praat, je een stressbal op twee benen bent. Maar het kan wél een indicator zijn dat je wellicht pas op de plaats moet nemen, als het je onderbuik gevoel bevestigd. Just saying!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says