Een uur in een warm bad liggen verbrandt evenveel calorieën als deze sport

#slimmefitgirls

uur-in-bad-calorieën-verbranden
Hanna Postova

We weten natuurlijk al langer dat lekker glibberen in een warm bad overheerlijk is. En als je kunt kiezen tussen óf lekker dobberen in je eigen badkuipje óf een stuk hardlopen, zul je al snel bij optie één eindigen.

De wetenschap brengt ons nieuws naar ons hart. Want de Loughborough Universiteit heeft onderzoek gedaan naar de verschillende gevolgen en effecten van lichaamswarmte. Zo kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat een beetje dobberen in een warm bad niet alleen bizar goed is voor je relax-modus. Zo suggeren de wetenschappers dat je met een uurtje in bad evenveel energie verbrandt als met een wandeling van dertig minuten.

Voor het onderzoek werden veertien mannen onder de loep genomen. De mannen werden verdeeld in twee groepen. Groep één lag een uur in een warm bad van veertig graden, terwijl de andere groep een uurtje ging trainen op een hometrainer. Bij beide groepen steeg de lichaamstemperatuur met precies één graad. Verder werd er bij de mannen gekeken naar hun bloedsuikerspiegel en uiteraard hoeveel calorieën ze hadden verbrand met beide activiteiten.

De resultaten
De hometrainergroep scoorde aanzienlijk hoger op calorieën dan de groep die in bad had gelegen. Maar toch kwamen de badderaars als het meest opmerkkelijke uit de bus: want deze groep verbrandde namelijk rond de 150 calorieën door helemaal - jawel - niets te doen. En dit staat dan weer gelijk aan ongeveer een wandeling van een half uur.

Uiteraard is een warm bad niet te vergelijken met een uur hardlopen, je gebruikelijke sessie in de sportschool of je andere sport. Maar het is in ieder geval een fijne bijkomstigheid dat áls je je avondje sporten inruilt voor een avondje badderen, je je niet zo schuldig hoeft te voelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says