5 redenen waarom naakt slapen goed voor je is

Begin er vanavond mee!

redenen-naakt-slapen-goed-voor-je
Jernej Graj

Naakt slapen, sommigen doen het alleen tijdens broeierige zomernachten. Maar Glamour weet wel meer redenen waarom je je snoezige pyjamasetje aan de wilgen kunt hangen (of in de lade). De midden-in-de-nacht-seks-bijvoorbeeld?!

We sommen op:

 1. Je slaapt beter
  Een koele kamer helpt je om beter te slapen. Het is een fenomeen, dat menig wetenschapper kan bevestigen. Wanneer je gaat slapen, en je lichaam zich klaarmaakt voor de ‘slaapmodus’ daalt je lichaamstemperatuur. Als je in een te warme kamer, of in een snoezig pyjamasetje gewikkeld in bed ligt wordt deze modus verstoord. Naakt slapen heeft op je lichaam hetzelfde effect als wanneer je een deken van je bed af gooit om het wat koeler te krijgen.

 2. Het is beter voor je vagina
  De natuurlijke warmte van je vagina kan soms te warm worden (bijvoorbeeld door te warm weer) en daardoor krijgen bacteriën de kans om toe te grijpen. Om dit te voorkomen is de allerbeste spelregel ‘laat het luchten’. Vergeet niet dat je vagina bijna altijd verpakt zit in een slipje, een warme jeans of een pyjamabroek, geef haar af en toe ’s nachts de kans om op adem te komen.

 3. Glanzende huid en haar
  Naast dat het woelen en draaien in je bed geen wonderen doet voor je haar, is een te warm bed of slaapomgeving ook geen slimme zet voor het behoud van een gezonde haardos. Een te warm bed verstoort namelijk je melatonine en de groei van hormonen. “Wanneer je lichaamstemperatuur zakt wordt het groeihormoon losgelaten in je lichaam en kan het zijn magie doen. Deze magie zorgt ervoor dat je huid en haar gezond, jeugdig en glanzend blijven,” vertelt Natasha Turner, auteur van The Hormone Diet, aan Cosmopolitan.

 4. Je krijgt er een beter seksleven door
  Naakt in bed vraagt om een huid-tegen-huid gekietel van je vlam. Dit huid-tegen-huidcontact is niet alleen fijn, het zorgt er ook voor dat je hersenen bepaalde gelukschemicaliën in je lijf loslaten (oxytocine bijvoorbeeld, dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd). Je bent hierdoor sneller in de mood voor seks. Laat je pyjamaatje maar uit vanavond.

 5. Je eet gezonder (en dus beter)
  Omdat je door je fijne lichaamstemperatuur ook stukken beter slaapt, heeft je lichaam langer de tijd om te herstellen van alle stress die je die dag hebt ervaren. Het stresshormoon cortisol wordt teruggebracht naar een stabiel level wanneer je slaapt. En dat is heel belangrijk! Wanneer het stresslevel te hoog is en blijft, zorgt dit hormoon er voor dat je constant honger hebt en je je heil gaat zoeken in suiker en ongezonde snacks.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Science Says