Aha, dus daarom willen mannen altijd ochtendsex

Zet die wekker zaterdag maar om 4 uur 's morgens...

reden-mannen-willen-ochtendsex
Annie Spratt

Je hebt het waarschijnlijk wel eens meegemaakt: jij en je vriend worden ’s morgens wakker en hij heeft zin in sex. Jij, daarentegen, kan maar aan een ding denken: stink ik niet uit mn mond? Vriendlief kan het blijkbaar weinig schelen. Hij ligt inmiddels al bovenop je.

Waarom hebben mannen ’s morgens toch zo’n zin in sex? Mocht je zelf ook met die vraag zitten, dan hebben wij het antwoord voor je: het heeft allemaal te maken met zijn testosteronlevel. Die bereikt in de ochtend namelijk een hoogtepunt (lees: 25 tot 50 procent van de hoeveelheid tijdens de rest van de dag).

Dit komt omdat tijdens de nacht de hypofyse actief is – een hersengedeelte dat zorgt voor de productie van mannelijke sekshormonen. In de ochtend heeft de man een grote hoeveelheid van deze hormonen in zijn lichaam en dat zorgt voor zijn drang naar sex, schrijft Mirror.

Bij vrouwen, die zelf ook een kleine hoeveelheid testosteron produceren, is dit anders. Hun zin hangt vaak af van de cyclus. Halverwege de cyclus is de hoeveelheid testosteron het grootst, dus hebben ze rond deze periode vaker zin in sex. Maar het is altijd maar een fractie van het testosteronlevel van de man.

Nu weet je dus waarom je vriend soms ’s ochtends niet kan wachten om je te bespringen. Je kan het hem niet kwalijk nemen. Het is z’n natuur.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says