Dit vinden mannen de aantrekkelijkste eigenschappen bij een vrouw

Maak de eerste move en vraag 'm op date

mannen-aantrekkelijke-eigenschappen-vrouwen
Xan Griffin

Grappig om te weten: wat vinden mannen aantrekkelijke eigenschappen aan een vrouw? Uit onderzoek van datingsite Match.com blijkt dat er twee eigenschapen zijn die geen enkele man kan weerstaan.

Onderzoek
Tadáá: dit is vinden mannen de meest geliefde eigenschappen bij een vrouw: intelligentie (87 procent) en zelfverzekerdheid (86 procent). Dat beweert de datingssite.

Eigenschappen
Onder intelligentie verstaan de single mannen iemand die slim en hoog opgeleid is. Ook zelfvertrouwen ervaren mannen dus als aantrekkelijk. Mannen vinden het vaak moeilijk om de eerste stap te zetten (net als ons eigenlijk). Daarnaast vertelt 44 procent van de mannen dat zij het zeer aantrekkelijk vinden als een vrouw haar carrière serieus neemt.

Dat zelfverzekerde is interessant. Hier kun je wellicht iets mee. Maak die eerste move! Voor de derde keer presenteert Glamour een overzicht van de leukste vrijgezellen van Nederland. Gokje wagen? Je stuurt in no time een flirt.

Onderzoek Tinder
Ook leuk om te weten: dating app Tinder deed een onderzoek naar de meest sexy beroepen voor vrouwen volgens mannen. Bij vrouwen die één van de volgende vijftien beroepen beoefenen, swipen mannen het meest naar rechts.

Advertentie - Lees hieronder verder
 1. Fysiotherapeute
 2. Interieurontwerpster
 3. Entrepreneur
 4. Een baan in PR of communicatie
 5. Lerares
 6. Studente
 7. Logopediste
 8. Apotheker
 9. Social media manager
 10. Model
 11. Mondhygiëniste
 12. Verpleegster
 13. Stewardess
 14. Personal trainer
 15. Makelaar

  Meest sexy beroepen
  De top 5 meest sexy beroepen geven we in een ander artikel. Misschien staat jouw huidige of toekomstige job er wel tussen. Maak je vooral geen zorgen als het niet zo is. Hoe grappig zo'n lijstje ook mag zijn in the end gaat het hem natuurlijk meer om de unieke persoonlijkheid die van je profiel afstraalt dan de job waar je jouw geld mee verdient.

  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Science Says