Onderzoek wijst uit: gelukkige mensen leven langer

'Clap along if you feel like happiness is the truth'

gelukkige-mensen-leven-langer
Gian Cescon

Tijd om Pharrell Williams’ nummer Happy op repeat te zetten, iedere vreemdeling glimlachend te begroeten en al huppelend door het leven te gaan. Gelukkig zijn is an sich al heel fijn. Daar komt nu nog een pluspunt bij: uit onderzoek blijkt dat gelukkige mensen langer leven.

What a wonderful world
Onderzoekers van de Duke-NUS Medical School in Singapore keken naar vragenlijsten van ruim 4.000 mensen van zestig jaar of ouder. Zeven jaar lang beantwoordden de participanten wekelijks vragen over hun mate van geluk: hoe gelukkig voelden ze zich op dat moment, vonden ze het fijn om te leven en hadden ze hoop voor de toekomst?

De resultaten

Tijdens het onderzoek stierf 15 procent van de gelukkige deelnemers en 20 procent van de ongelukkige deelnemers. Hoe hoger iemand op de ‘geluksschaal’ scoorde, hoe lager de kans op sterfte was. Oftewel: hoe gelukkiger de persoon, hoe groter de kans dat hij of zij langer leeft dan iemand die minder gelukkig is.

Let's be happy
We horen je denken: allemaal leuk en aardig, maar het is niet alsof je een ‘happy’-knop hebt die je zo aan kunt zetten. Klopt. We willen allemaal gelukkig zijn, maar er is geen simpele formule om van de een op andere dag helemaal happy-de-peppy te worden.

Iets met geluk en kleine dingen..
Onze tips? Voorkom spijt met deze 5 levenslessen. Zing tot je erbij neervalt (blijkt ook nog eens positieve effecten op je gezondheid te hebben). En maak maandelijks (of wekelijks, of dagelijks) een taart, zoals de Nutella Malteser Cheesecake, en geniet daar met volle teugen van. Zonder schuldgevoel, oké?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says