Onderzoek wijst uit: "Nederlanders slapen liever dan dat ze seks hebben"

Happy World Sleep Day!

Vrouw slaapt op bed
Titian Ratna Gumilang / EyeEmGetty Images

Waar je mij 's nachts voor wakker kunt maken? He-le-maal niets. Één van mijn favoriete dagelijkse bezigheden is namelijk: slapen. En ik ben niet de enige, zo blijkt. Volgens recent onderzoek slapen Nederlanders heel graag. Zo graag, dat een meerderheid een goede nachtrust verkiest boven een andere populaire bezigheid: seks.

World Sleep Day

Vandaag is het World Sleep Day. Reden genoeg om een paar extra uurtjes slaap te pakken (we hebben immers behoorlijk veel slaap per nacht nodig), maar ook voor de Nederlandse beddenwinkel Swiss Sense om uit te zoeken hoe het gesteld is met onze slaapgewoontes. Ze ondervraagden 1.000 Nederlanders omtrent hun nachtrust.

Slapen of seks?

Wat blijkt? Slaap is voor 91,3 procent heel belangrijk (duh). De echte verrassing is deze: 54,2 procent van de ondervraagden kiest liever voor een volle nacht slaap dan voor een goede vrijpartij.

Dromen

Ook leuk om te weten: de meestvoorkomende droom is de welbekende 'val-droom', waarbij je het gevoel hebt dat je valt en daarna wakker schrikt. Op de tweede plek staat de droom waarin je achtervolgd wordt. Nummer drie blijkt de meestvoorkomende droom bij mannen te zijn: bijna 1 op de drie Nederlanders droomt wel eens over seks met iemand die niet zijn/haar partner is. Weten we dat ook weer.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says