Science says: Mensen die nu al hun kerstboom optuigen zijn gelukkiger

Het perfecte onderzoek om door te sturen naar de mensen die commentaar leveren op je vroegtijdige activiteit

Het is begin november, Halloween is net voorbij en daarmee verklaren wij het kerstseizoen voor geopend. All I Want for Christmas klinkt alweer op de radio, Netflix staat al vol met kerstfilms- en series en de kerstcollecties en adventkalenders sijpelen binnen. Ben jij ook al helemaal in de stemming en tuig je het liefst vanavond nog de kerstboom op? Goed idee! Wij kunnen – vooral in deze vreemde tijd – geen betere quick fix to happiness bedenken en verschillende psychologen bevestigen dat je inderdaad gelukkiger bent wanneer je vroegtijdig de kerstboom optuigt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Kerstboom optuigen maakt gelukkig

Dit vroege kerstgeluk heeft volgens psychologe Deborah Serani te maken met de neurologische processen in je brein. Zij vertelde aan Today dat die processen tijdens het uitzoeken en optuigen van de kerstboom in gang gezet worden en dat ze voor extra geluksgevoel zorgen. Wanneer je hier nu al aan begint, ontstaat dat gevoel eerder en kan je daar richting kerst langer van genieten.

Kerst herinneringen zorgen voor geluk

Volgens psycholoog Steve McKeown heeft het kerstgeluk daarnaast met nostalgie te maken. In een interview met Unilad vertelt hij dat er meer redenen te verzinnen zijn voor dit vroege geluk, maar dat het vooral met onze herinneringen aan vroeger te maken heeft. "In een wereld vol stress en angsten gaan mensen op zoek naar dingen die ze blij maken. Kerst doet veel mensen denken aan hun kindertijd. Het optuigen van de kerstboom met speciale decoraties en kerstballen helpt je daar extra aan herinneren en roept datzelfde gelukkige gevoel van vroeger op."

Dus twijfel niet en haal die kerstballen vast van zolder, alles voor je eigen geluk!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Science Says