Druk, druk, druk. Je agenda is het summum van 'volgepland'. Alhoewel jij je misschien kapot ergert aan je eigen 'plandrang' heeft de wetenschap daar heel iets anders over te zeggen.

Dit zegt een (over)volle agenda over jou

Is 'even in mijn agenda kijken' door jou uitgevonden?

Druk, druk, druk. Je agenda is het summum van 'volgepland'. Alhoewel jij je misschien kapot ergert aan je eigen 'plandrang' heeft de wetenschap daar heel iets anders over te zeggen. 1-0 voor jou en je agenda.

Onderzoek
Wetenschappers aan de Texas University hebben 330 mannen en vrouwen onderzocht. Daarbij werd niet alleen naar de agenda's van de proefkonijnen gekeken, maar ze moesten ook allerlei verschillende testjes doen. Wat bleek? De proefkonijnen die altijd druk bleken te zijn, waren beter in staat om informatie te verwerken - en dat deden ze ook nog een stuk sneller dan de club met een heel lege/rustige agenda. Daarnaast constateerden de onderzoekers dat ook de woordenschat van de mensen met een volle agenda een stuk groter was. Kortom: mensen met een overvolle agenda hebben een sterk geheugen en dito hersenen.

Geheugentrainer
Hoofdonderzoeker Sarah Festini suggereert dat je je geheugen kunt trainen en verbeteren, door een drukke agenda te onderhouden. Eigenlijk is het - als je er over nadenkt - best een logisch gevolg. Want door meer dingen te plannen en te ondernemen, word je keer op keer uitgedaagd om zaken te combineren en te onthouden. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten