Experts vertellen dat je gelukkiger wordt van het vroeg ophangen van kerstversieringen.

Happy (early) Christmas! Je huis vroeg versieren met kerstdecoraties maakt gelukkiger

BRB, wij halen onze versieringen vast van zolder!

Haal die kerstboom, engelen en lampjes maar vast van zolder en decoreer je hele huis, kamer of appartement as soon as possible. Goed nieuws voor de kerstliefhebbers onder ons. Je stekkie vroeg aankleden met kerstversieringen maakt gelukkiger.

Good old childhood
Psychoanalist Steve McKeown vertelt aan de Britse UNILAD waarom je gelukkiger wordt van kerst(decoraties):

“In een wereld vol stress en angst houden mensen ervan om aan dingen te denken die hen gelukkig maakt. Kerstversieringen doen denken aan je jeugd. Je denkt bewust of onbewust terug aan het magische gevoel van opwinding dat je vroeger tijdens kerstmis voelde. Door je huis te decoreren met kerstversieringen word je aan dat gelukkige gevoel herinnerd.”

Herinneringen
Psychotherapeut Amy Morin vult de verklaring van McKeown aan:

“Voor velen is het vroegtijdig versieren van hun huis een manier om hun kindertijd te herdenken. Het is een bitterzoet gevoel. De feestdagen kunnen een aandenken zijn aan de tijd dat een geliefde nog leefde. Of de kerstboom kan herinneren aan de tijd dat je nog in de Kerstman geloofde.”

Vriendelijk huis
Decoraties zijn niet alleen een herinnering aan je jeugd. Uit een wetenschappelijk onderzoek in Journal of Environmental Psychology blijkt dat huizen die gedecoreerd zijn voor kerst een vriendelijkere uitstraling hebben dan niet-versierde huizen.

Goede buren
Volgens de theorie van Carol Werner, Sonja Peterson-Loweis en Barbara Brown gebruiken mensen de decoratie om aan buren te laten zien dat ze vriendelijk en sympathiek zijn.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten