Volgens het artikel van Kyle Sue in The British Medical Journal worden mannen zieker dan vrouwen. Hij zegt dat 'aanstelleritis' niet bestaat, maar dat complicaties bij mannen groter zijn bij griep of een kou.

'Mannen lijden niet aan 'aanstelleritis', maar zijn daadwerkelijk zieker dan vrouwen'

Heeft je vriend tóch recht van spreken als-ie kreunend in bed ligt


Ladies, we hebben niet langer een excuus mannen aanstellers te noemen als ze kreunend en steunend in bed liggen vanwege een kou of griep. Althans, dat beweert  huisartsgeneeskundige Kyle Sue. Volgens hem is ‘aanstelleritis’ of de ‘mannengriep’ onzin, omdat mannen daadwerkelijk zieker zijn dan vrouwen.

Meer last van griep
In zijn artikel in The British Medical Journal haalt de Canadese Kyle Sue verschillende onderzoeken aan. De uitkomsten van die onderzoeken? Het is mogelijk dat mannen een zwakkere afweerreactie tegen luchtwegvirussen en meer complicaties bij de griep hebben. Bovendien lijken ze net iets vaker aan griep te overlijden.

Vrouwelijke hormonen sterker
Sue beweert dat vrouwelijke hormonen het immuunsysteem versterken, waardoor luchtweginfecties sneller worden tegengehouden. Bij mannen zorgt de testosteron daar niet voor. In een onderzoek dat Sue aanhaalt, herstellen lichaamscellen van mannen sneller wanneer ze vrouwelijke hormonen krijgen toegediend.

Niet bewezen
De resultaten die Sue aanhaalt, staan niet vast. De huisartsgeneeskundige benadrukt zelf in het artikel dat dit mogelijke uitkomsten zijn, maar nog wel bewezen moet worden. Hij roept andere onderzoekers op om dit onderwerp verder te behandelen.

Andere factoren
Viroloog en griepexpert Ab Osterhaus vertelt aan de Volkskrant dat het denkbaar is dat er een beetje verschil is tussen de mate van symptomen bij griep. Maar dat verschil is volgens hem niet groot en kan net zo goed te maken hebben met andere factoren, zoals roken of de leeftijd van iemand.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten