Het risico tot overlijden is over het algemeen 33% lager met een hond, zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is op Scientific Reports.

Onderzoek wijst uit dat hondenbezitters langer leven

Het risico tot overlijden is over het algemeen 33% lager met een hond

Eigenlijk weten we het als hondenbaasjes al vanaf het moment waarop we oog in oog stonden met onze viervoeter. Een hond maakt je gelukkig. Een nieuw onderzoek dat gepubliceerd is op Scientific Reports wijst uit dat hondeneigenaren langer leven.

Minder risico
De Zweedse onderzoekers keken naar 3,4 miljoen personen tussen de 40 en de 80 jaar oud, die de afgelopen 12 jaar een geschiedenis hebben met hartziektes. Ze kwamen tot de conclusie dat hondeneigenaren minder risico lopen om te komen overlijden.

Veel voordelen met een viervoeter
Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen met een viervoeter meer bewegen, een sterker immuunsysteem hebben, vaak socialer zijn en een langer en gelukkig leven leiden. Volgens de experts zorgen de knuffels met je hond en de vuile poten voor een beter immuunsysteem.  Honden zijn daarnaast vaak een ijsbreker tussen vreemden, wat zorgt voor meer vriendschappen.

Alleenstaand
De onderzoekers zagen positieve resultaten bij mensen die alleen wonen. De personen die hun partner zijn verloren, sterven 36% minder vaak wanneer ze een hond bezitten. Het risico tot overlijden is over het algemeen 33% lager met een pup. Ook de kans op een hartaanval is 11% lager voor alleenstaanden met een hond. De onderzoekers beweren dat een viervoeter in bepaalde gevallen de plek van een geliefde kan innemen.

Gezinssamenstelling
Maar een hond heeft ook voordelen wanneer je samenwoont met je familie, vrienden of geliefde. De personen in zo’n gezinssituatie hebben 15% minder kans op hart- en vaatziekten. Een hond is dus niet alleen je beste maatje, maar ook het beste medicijn. Adopteer jij dit jaar nog een pup? Moet je er wel altijd voor hem of haar zijn, want andersom zorgt het ook altijd voor jou.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten