Dat wij vrouwen zo druk bezig zijn om hetzelfde loon voor hetzelfde werk te krijgen als mannen, vinden mannen niet leuk, zo blijkt uit onderzoek.

Onderzoek wijst uit: mannen verdienen liever meer dan vrouwen

Een klein egootje dat opspeelt

© Stephen Cook

Dat wij vrouwen zo druk bezig zijn om hetzelfde loon voor hetzelfde werk te krijgen als mannen, vinden mannen niet leuk, zo blijkt uit onderzoek. Onder 1.115 Nederlanders die samenwonen met hun partner is onderzoek gedaan door Acties.nl. Daar komen leuke weetjes uit. 

Hallo ego
Zo blijkt dat mannen - in vergelijking tot vrouwen - het belangrijk vinden om meer te verdienen dan hun wederhelft. Onder alle ondervraagde mannen antwoordt ongeveer 10 procent bevestigend. Dat is tien keer zoveel als vrouwen (1 procent). Mannen tot 29 jaar spannen de kroon, 33 procent van hen wil meer verdienen dan hun vrouw. Iets met testosteron en een ego dat opspeelt... 

Voor de draad ermee
Ook geinig: 14 procent van alle vrouwen verzwijgt wel eens een aankoop voor zijn of haar partner. Wederom spannen de 'jonkies' de kroon; een kwart van de vrouwen tot 29 jaar zegt niet altijd dat ze wéér een jurkje heeft gekocht. Of die schoenen (ook nog in de sale!) wéér niet kon weerstaan. Of die tas na drie weken nog steeds haar naam schreeuwde. "Ik ga echt niet elk kledingstuk dat ik koop bespreken," is de uitleg. 

Poen, poen, poen, poen
En hoewel je natuurlijk lief en leed deelt met je grote liefde, is er één ding waar niet zo openlijk over wordt gepraat: geld op de bankrekening. Een derde van de deelnemers laat weten zijn of haar pincode niet met de partner te delen. Waarschijnlijk weer om te verhullen dat er te veel schoenen per maand worden gekocht. Kunnen we inkomen... 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten