Wil jij altijd alleen maar streepjes shirts kopen? Denk voortaan dan maar even twee keer na als je nog een streepjes shirt wil aanschaffen: uit onderzoek blijkt dat deze shirts een negatieve invloed kunnen hebben op je gezondheid.

Onderzoek wijst uit: van streepjes T-shirts kun je hoofdpijn krijgen

Fan van streepjes T-shirts? Dan wil je dit weten

In iedere kledingkast is wel een goede hoeveelheid aan gestreepte shirts te vinden, denken we. Deze mega handige en tijdloze basic resulteert bij sommigen zelfs in een verslaving. Lees: alleen maar streepjes shirts willen kopen, want het ene streepje is het andere niet.

Klinkt dat bekend? Denk voortaan dan maar twee keer na voor je nog een streepjes-shirt aanschaft: uit onderzoek blijkt dat deze shirts een negatieve invloed kunnen hebben op je gezondheid.

Geen goed nieuws voor streepjesliefhebbers
Onderzoekers van het UMC Utrecht hebben een link gevonden tussen het kijken naar parallel liggende strepen en ernstige hoofdpijn en migraine.

Het onderzoek
Voor het onderzoek werden kleine elektroden op de hoofdhuid van proefpersonen geplaatst. Door middel van deze elektroden kon de hersenactiviteit van deelnemers in de gaten worden gehouden terwijl zij naar beelden keken.

Kijken naar strepen veroorzaakt hoofdpijn
Zo ontdekten de onderzoekers dat het kijken naar strepen een toename van de zogenaamde ‘gamma-oscillaties’ in de hersenen veroorzaakt. Dit zijn als het ware golven in de hersenen die gepaard gaan met hoofdpijn.

Geen strepen meer
En dat geldt niet alleen voor gestreepte shirtjes, ook strepen in je interieur kunnen dit teweeg brengen. Dora Hermes van het UMC liet weten: "Onze bevindingen impliceren dat bij het ontwerpen van gebouwen het belangrijk kan zijn om dit soort visuele patronen te vermijden, omdat dit ongemak, migraine of toevallen kan veroorzaken."

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten