Neurowetenschapper Tom van Bommel deed onderzoek naar het succes van profielfoto's. Hij kan je precies uitleggen wat er verkeerd (of juist goed) gaat.

Science says: 5 gouden regels voor de meest succesvolle Tinderfoto

Letten we even op

Je hebt toch zo je best gedaan op je profielfoto (lees: minstens vijftig opties verder) en nog liggen de Tinderdates (of Happn, of zo) niet voor het oprapen. Je snapt er niets van. Gelukkig is daar neurowetenschapper Tom van Bommel die onderzoek deed naar het succes van profielfoto's. Hij kan je precies uitleggen wat er verkeerd (of juist goed) gaat. 

Een heel proces
Het is me wat met al die datingapps. Allereerst verzamel je verschillende profielfoto's van jezelf, waarbij alleen de mooiste door de keuring komen. Met de hulp van vriendinnen, uiteraard. En dan komt de grote vraag: welke foto kies je uit die als eerste door alle potentiële matches wordt gezien? Na al die moeite heb je nog steeds niet de ware Jacob gevonden. Maar je hebt geen idee waar het aan ligt. 

Hersenactiviteit
Tom geeft uitleg. De neurowetenschapper en zijn team onderzoekers hebben de hersenactiviteit van 28 jongeren gemeten terwijl ze aan het swipen waren op Tinder. Bij Radio 538 vertelde hij vanochtend wat de do's en don'ts zijn. "Hoe simpeler de foto, hoe aantrekkelijker de persoon wordt gevonden", aldus Tom. Wat uit den boze is? Je gezicht laten blokkeren door iets. 

Write it down
De neurowetenschapper is behoorlijk zeker van zijn zaak. Als je je volgens Tom hun vijf gouden regels toepast, heb je gegarandeerd meer succes. Wij zeggen, write it down en doe er je voordeel mee:

1. Kleurcontrast
Verhoog het contrast tussen jou en de achtergrond, zodat jij beter zichtbaar bent in de foto en de achtergrond minder. Accentueer jezelf met meer licht en kleur en maak de achtergrond donkerder. Een klein beetje photoshop mag best. 

2. Geen andere mensen
Zorg ervoor dat er geen andere mensen op je eerste foto staan. Just you. Binnen een seconde wordt beoordeeld of je wel of niet leuk genoeg bent, dan moet dus snel duidelijk worden om wie het gaat. Extra mensen maakt dit proces niet makkelijker. 

3. Rustige achtergrond
Hoe rustiger de foto, hoe beter. Hoe meer poespas in de achtergrond, hoe minder jij opvalt. En dat is niet de bedoeling. 

4. Compositie
Geef jezelf een prominente plek op de foto. Foto's waarop je bovenlichaam goed te zien is, werken schijnbaar het beste. 

5. Je gezicht
Zorg dat je gezicht door niets of niemand wordt geblokkeerd. Oftewel: draag geen zonnebril, hou niet een cocktail voor je gezicht, of hele grote ijsco en zet geen enorme hap in een hamburger. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten