Heb je een vriend die minder aantrekkelijk is dan jij? Dan mag je blij zijn, want volgens onderzoek is de kans dan minder groot dat je problemen met voeding krijgt.

Science says: de aantrekkelijkheid van je partner heeft invloed op je motivatie om te diëten en sporten

Dat blijkt uit een onderzoek aan de Florida State University

Ben je al je hele leven op zoek naar een mega aantrekkelijke vriend? Misschien brengt dit stuk je op andere gedachten. Recent onderzoek stelt dat vrouwen met een 'minder aantrekkelijke' vriend minder gezondheidsproblemen kunnen hebben dan vrouwen met een 'aantrekkelijkere' vriend.

Eet- en sportgewoontes
Het onderzoek werd uitgevoerd op de Florida State University door Tania Reynolds en Andrea Meltzer. 113 koppels moesten vragen invullen over hun gevoel rondom hun eet- en sportgewoontes. Denk aan het invullen van stellingen als ‘Ik voel me heel schuldig nadat ik gegeten heb’ en ‘Ik vind het fijn als mijn maag leeg is’.

Aantrekkelijk
De participanten stemden van tevoren in met een subjectieve meting van hun aantrekkelijkheid. Er werd een foto gemaakt van hun lichaam en gezicht. Een groep mensen gaf op een schaal van 1 tot 10 aan hoe aantrekkelijk ze het lichaam van de deelnemer vonden en een andere groep hoe aantrekkelijk ze het gezicht vonden.

Problemen
Daarna vond het onderzoek zelf plaats, waarbij per koppel gekeken is wie van de twee als 'aantrekkelijker' was geëvalueerd. Het resultaat? De ‘minder aantrekkelijke’ vrouwen ervoeren vaker problemen met hun eetpatroon dan ‘aantrekkelijkere’ vrouwen. Dat zou volgens de onderzoekers te maken hebben met de druk om net zo aantrekkelijk te zijn als hun man.

Streven naar perfectie
Vrouwen die zich minder aantrekkelijk voelen dan hun partner, zijn meer bezig met diëten, sporten en afvallen om er zo ‘perfect’ mogelijk uit te zien. Dat resulteert sneller in eetproblemen en kan negatieve effecten op de gezondheid van die vrouwen hebben.

Geen problemen
Wanneer de vrouw juist als aantrekkelijker werd gezien, kwamen deze problemen niet voor. Bij mannen was de uitkomst telkens hezelfde: ‘aantrekkelijkere’ mannen hadden net zo weinig motivatie om te sporten en af te vallen als ‘minder aantrekkelijke’ mannen.

Men neme een korreltje zout
Leuk en aardig, zo'n onderzoek, maar de resultaten staan natuurlijk niet buiten kijf. Het evalueren van de aantrekkelijkheid van iemand is heel subjectief. Als jij en je partner elkaar allebei aantrekkelijk vinden, zit je wel goed, denken wij zo. Bovendien hebben er te weinig mensen deelgenomen aan het onderzoek om met zekerheid algemene uitspraken te kunnen doen.

Oplossing
Ondanks het subjectie karakter van het onderzoek, vinden we de oplossing die Reynolds en Meltzer geven het noemen waard. Om bovengenoemde problemen in voeding tegen te gaan, kunnen mannen vaker benadrukken hoe mooi, slim of lief ze hun vriendin vinden. Zijn wij het helemaal mee eens, kom maar op met die complimenten, mannen!

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten