'Beauty is in the eye of the beholder', wordt wel eens gezegd. Maar volgens bepaalde wetenschappers is schoonheid helemaal niet zo subjectief.

Science says: dit is de knapste man ter wereld

De nummers 2, 3, 4 en 5 zijn ook niet verkeerd om naar te kijken

© Getty Images

Beauty is in the eye of the beholder, wordt wel eens gezegd. Maar volgens bepaalde wetenschappers is schoonheid helemaal niet zo subjectief. Zij geloven namelijk in de oud Griekse pi-ratio als het om schoonheid gaat, waarbij een ratio van 1:1.618 voor 'perfect' staat. En dan komt er één Amerikaanse acteur als winnaar uit de bus.

Handsome man
De inmiddels 56-jarige George Clooney heeft volgens de Griekse pi-ratio het meest perfecte gezicht. En wat is dan het "perfecte uiterlijk", horen we je denken? Simpel gezegd houdt dit Griekse perspectief in dat je een perfecte ratio hebt tussen ogen, wenkbrauwen, neus, lippen, kin, kaaklijn en gezichtsvorm. 

Hoge score
Clooneys ogen, wenkbrauwen, neus, lippen, kin, kaaklijn en gezichtsvorm zijn gemeten en komen verdacht veel bij de 100 procent terecht. Met een score van 91,86 procent mag hij zich dus de knapste man ter wereld noemen. Ten minste, als je het Griekse schoonheidsprincipe aanhoudt. 

Leuk rijtje knappe koppen
De mannen die Clooney op de hielen zitten, zijn overigens ook niet de minsten. Bradley Cooper mag zichzelf de op één na knapste man noemen met een score van 91,80 procent. Brad Pitt werd derde met 90,51 procent. 

Snappen we best
Oud-One Direction zanger Harry Styles werd vierde met 89,63 procent en David Beckham vijfde met 88,96 procent. Snappen wij allemaal wel. Om ze even met elkaar te vergelijken: 

En de knapste vrouw is?
Eerder is de Amerikaanse actrice Amber Heard trouwens al als knapste vrouw bestempeld (snappen wij ook). Volgens het Griekse schoonheidsprincipe kwam zij uit op een score van 91,85 procent. 

Doe het zelluf
Benieuwd hoeveel procent jouw gezicht scoort? Print een paspoort-foto van jezelf op A4-papier en pak er een rekenmachine bij, zo bereken je vervolgens jouw mate van 'perfectie'. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten