Ben je single en heb je weleens getwijfeld waarom? Volgens een nieuw onderzoek zijn er steeds meer hoogopgeleide vrouwen single.

Science Says: intelligente vrouwen zijn eerder single

Professor Marcia Ihorn: ''er zijn te weinig hoogopgeleide mannen''

Ben je single en heb je weleens getwijfeld waarom? Volgens een nieuw onderzoek zijn er steeds meer hoogopgeleide vrouwen single. De resultaten van dat onderzoek duiden dan ook op intelligentie als reden voor het single bestaan. 

Onderzoek 
Een toenemend aantal vrouwen levert eitjes in, omdat het 'lastig is een partner te vinden die even goed is opgeleid'. Yale University vroeg aan 150 vrouwen bij acht verschillende klinieken in Amerika en Israël waarom zij hun eitjes lieten invriezen.

Resultaten
90 procent van hen gaf als reden geen geschikte partner te hebben. Van dit percentage heeft 81 procent een WO-opleiding afgerond. Universitair opgeleide vrouwen hebben dus minder snel een partner.

Kloof
Professor antropologie Marcia Ihorn beweert dat er een grote kloof bestaat tussen intelligentie bij vrouwen en mannen. ''De hoger opgeleide vrouwen missen letterlijk mannen. Er zijn te weinig hoogopgeleide mannen voor ze.''

Prijs
Marcia benadrukt: ''als feminist vind ik het geweldig dat vrouwen zo goed zijn opgeleid, maar ze betalen er een hoge prijs voor.'' Met die prijs bedoelt de professor dat het dus lastiger is om als hoogopgeleide vrouw een geschikte partner te vinden.


Soorten single ladies
Dat het single leven heel leuk kan zijn, bewijst dit artikel over de 11 soorten single ladies die iedereen kent. Elke vrouw rockt de flying solo status op haar eigen manier.

Verkeerde man 
Glamour
somde soorten single ladies op die je ongetwijfeld kent, óf zelf bent. We noemen er een paar op: ''De single die immer op de verkeerde man valt''. Want: bezet, onbereikbaar, niet opzoek, bindingsangst, you name it. Of: de single die een packt heeft met haar beste vriend of ex: "Als we over vijftien jaar nog single zijn, dan gaan we met elkaar, deal?" 

In dit artikel staan nog 9 andere soorten single ladies.

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten