Volgens onderzoek val je inderdaad op een bepaald type partner.

Science says: je valt inderdaad op een bepaald 'type'

Maar niet op de manier waarop je denkt

© Getty Images

Lang blond haar, een grappenmaker, behoorlijk gespierd of een muzikant: we claimen allemaal wel eens een ‘type’ te hebben waar we op vallen. Het zou zomaar kunnen dat je exen verdacht veel vergelijkbare eigenschappen of uiterlijkheden hebben. Uit onderzoek is gebleken dat je in relaties inderdaad vaak voor hetzelfde type gaat, maar op een andere manier dan jij denkt.

Again and again
De universiteit van Californië onderzocht meer dan 1000 heterokoppels die op dat moment nog samen of juist uit elkaar waren. Wat bleek: bij veel mensen hadden de huidige en ex-partners vaak dezelfde fysieke kenmerken. Ook waren er overeenkomsten tussen achtergronden in religie, onderwijs en intelligentie.

The choice is yours
Volgens de onderzoekers komt dit niet per se door een aantrekkingskracht voor een bepaald type persoon. Het heeft wél te maken met je omgeving. We zijn vaker in dezelfde situaties met dezelfde soort mensen. Dat komt door onze eigen keuzes: waar we wonen, waar we uitgaan, waar je sport, enzovoorts.

Getty Images
Liefdevolle plekken
Als je veel op een bepaalde plek komt, is de kans groter dat je daar mensen leert kennen met wie je uiteindelijk een relatie krijgt. De mensen die in één omgeving zijn, worden vaak beïnvloed door dezelfde factoren. Je hebt dus wel degelijk een bepaald type, maar dat is gebaseerd op je eigen omgeving.

Relationship material?
Ook bleek dat mensen het moeilijk vinden om onderscheid te maken tussen partners waar je beter casual mee kan daten en partners die relatiemateriaal voor een langere periode zijn. Die vriendin die eeuwig single lijkt te zijn, is blijkbaar beter in het opspeuren van mannen met wie ze casual kan daten. En de altijd-in-een-relatie vriendin van de groep is beter in het uitzoeken van man geschikt voor een relatie.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten