Niet alleen je humeur kan veranderen wanneer de koude wintermaanden beginnen, ook je seksdrive wordt - geloof het of niet - beïnvloedt door de wisseling van seizoenen. En wat blijkt? Een potje seks in de winter is een héél goed idee.

Science Says: om deze redenen is seks in de winter goed voor je

Kruip dus snel met je lief onder de warme dekens voor een intiem momentje á deux!

© Weheartit

Niet alleen je humeur kan veranderen wanneer de koude wintermaanden beginnen, ook je seksdrive wordt - geloof het of niet - beïnvloedt door de wisseling van seizoenen. En wat blijkt? In de winter gaan we eerder van bil dan in de zomer. 

Volgens psychotherapeut Kelley Kitley komt dit door een gebrek aan afleiding. ''In de wintermaanden breng je meer tijd door met je partner'', zegt ze. ''En seks zorgt er over het algemeen voor dat de kwaliteit van je relatie verbetert. Vrouwen krijgen het gevoel dat hun emotionele band met hun partner groter wordt, mannen voelen zich meer bemind na seksuele intimiteit.''

Maar wat is naast de welbekende voordelen van seks, de voordelen van het van bil gaan in de winter? Geloof het of niet, volgens de experts zijn er genoeg pluspunten:

1 De endorfine die vrij komt tijdens seks maakt je vrolijker
Sommige mensen hebben nog wel eens last van een winterdepressie. Niet alleen sporten, maar ook een potje seks zorgt er voor dat endorfine vrij komt in je hoofd. Dit stofje zorgt voor een gelukkig gevoel.

2 Seks verbetert je immuunsysteem
Heb je al weken lang van een verkoudenheidje? Of een griepje? Zorg er eerst voor dat je beter wordt, maar daarna is het time to get it on. Volgens Dr. Jessica O'Reilly, auteur van The New Sex Bible: The New Guide to Sexual Love, geeft seks een boost aan je immuunsysteem. Een studie waaruit blijkt dat het level van Immunoglobuline A (een stofje dat griep kan voorkomen) hoger is bij mensen die drie keer per week of vaker seks hebben, lijkt dit te ondersteunen. 

3 Seks verlaagt je stresslevel
In de wintermaanden ben je vaak meer bezig met je carrière dan in de zomermaanden, wanneer een vakantie in het verschiet ligt. Dat betekent: deadlines, deadlines en nog eens deadlines. De ultieme manier om het stressgevoel te verlagen die hierbij komt kijken, is een intiem momentje á deux. Ook een grappig feitje: volgens O'Reilly ben je minder nerveus voor een presentatie als je vlak daarvoor seks hebt gehad. Maar even die fling bellen dus, voordat je die businessmeeting ingaat...

4  Seks zorgt ervoor dat je beter kan slapen
Slapeloosheid komt over het algemeen vaker voor in de winter. Maar ook voor dit probleem is seks de oplossing. Stop met woelen en draaien, bel je lief op en duik met hem onder de warme dekens. Volgens O'Reilly komt er na seks een stofje vrij in je hersenen dat je een relaxt en slaperig gevoel geeft. Twee vliegen in één klap, toch?

Andrea

Andrea Peelen

– Sushi, travel en fashion zijn mijn keywords. Ik schrijf dan ook maar al te graag over deze onderwerpen!

Volg Andrea op instagram

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten