De keuze is reuze om 'superfood' kokosolie te gebruiken. Nou, dacht het dus niet.. Blijkt nu uit recent onderzoek. Zo 'super' is kokosolie als food dus helemaal niet.

Science says: zo gezond is kokosolie helemaal niet

We moeten je helaas uit je superfood-droom halen

Kokosolie is een natuurlijk wondermiddel: dagcrème, haarconditioner, koffiemelk, vervanger voor boter, broodbeleg. De keuze is reuze om de 'superfood' te gebruiken. Nou, dacht het dus niet.. Blijkt nu. Zo 'super' is kokosolie als food namelijk helemaal niet. Het wordt zelfs afgeraden om te eten, blijkt uit recent onderzoek van de Amerikaanse hartstichting (AHA). 

Misvatting
"Ik snap niet wie het idee bedacht heeft om te zeggen dat kokosolie gezond is. Het is een grote publieke misvatting", zo is het statement van Frank Sacks - hoofdauteur van het onderzoek en hartspecialist aan de Harvard School of Public Health.

Vergelijking
In het onderzoek worden verschillende soorten vetten met elkaar vergeleken. Wat blijkt? Kokosolie bestaat voor 82 procent uit verzadigde vetten. Ter vergelijking: in boter zit 63 procent verzadigde vetten en in olijfolie 14 procent. Da's even een verschil. 

Slecht cholesterol
Hoe hoger het percentage verzadigde vetten, hoe slechter het is voor je lichaam. Verzadigde vetten verhogen het gehalte LDL-cholesterol (slechte cholesterol) in je lichaam, wat hart- en vaatziekten kan veroorzaken. Van verzadigde vetten heb je dus zo min mogelijk nodig. 

Wel smeren, niet eten
De AHA geeft het advies niet meer dan 6 procent verzadigde vetten per dag te eten als onderdeel van de totale dagelijkse caloriebehoefte. Stacks geeft nog een laatste advies: "je kunt kokosolie prima gebruiken als crème of conditioner, maar opeten is geen goed plan."

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten