Kun je maar geen afscheid van je Lowlandsbandje nemen omdat je zulke goede herinneringen aan vorig weekend hebt? We snappen het, maar beter doe je het wel. En wel nu (nu, nu).

Waarom je als de wiedeweerga je Lowlandsbandje af moet doen

En andere festivalbandjes trouwens ook

© Getty Images

Kun je maar geen afscheid van je Lowlandsbandje nemen omdat je zulke goede herinneringen aan vorig weekend hebt? We snappen het, maar beter doe je het wel. En wel nu (nu, nu). 

Serieus onderzoek
Twee diskjockeys van een Australisch radiostation vroegen zich namelijk af hoeveel bacteriën er op een festivalbandje zitten en euhm, ja: de uitkomst was niet best. In samenwerking met de Universiteit van Sydney onderzochten de dj's een aantal bandjes die weken en soms wel maanden vol trots om iemands pols hadden geprijkt. 

Smerig
En wat bleek? Die dingen zijn echt hart-stik-ke smerig. Naast het feit dat polsbandjes een feest (wat zeggen we, een festival) zijn voor eencellige micro-organismen, loop je ook het risico dat er gevaarlijkere soorten gaat nestelen, zoals bijvoorbeeld de E.coli bacterie. Deze poepbacterie kan ervoor zorgen dat je kotsmisselijk wordt en met diarree op de wc eindigt. 

Resistent tegen antibiotica
De twee dj's zijn niet de enigen die onderzoek deden naar polsbandjes. Ook de Universiteit van Surrey deed al eerder onderzoek. En ook daar waren de uitkomsten weer niet best. Op sommige bandjes, die twee jaar lang werden gedragen, zaten twintig (!) keer meer bacteriën dan op gewone kleding. Eén bacteriesoort die ze vonden, de stafylokokken, is in sommige gevallen zelfs resistent tegen antibiotica.

Dusse, zeg toch maar dat tegen dat Lowlandsbandje. Volgend jaar mag je alweer. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten