Stresskip, volgens een recente studie is het heel makkelijk te achterhalen bij jezelf (of bij anderen) of je gestrest bent, of niet. Het enige wat je hoeft te doen is op bepaalde woorden te letten die je vaak gebruikt.

Wanneer je déze woorden gebruikt heb je last van stress

De wetenschap komt met uitleg

Stresskip, volgens een recente Amerikaanse studie is het heel makkelijk te achterhalen of je gestrest bent, of niet. Het enige wat je hoeft te doen is op bepaalde woorden te letten die je vaak gebruikt.

Bijvoeglijke naamwoorden
Zijn (versterkende) bijvoeglijke naamwoorden en superlatieven vast onderdeel van jouw spreektaal geworden? Dan kan het zijn dat je gestrester bent dan jezelf doorhebt. Uit een onderzoek van het wetenschappelijke tijdschrift PNAS (van de National Academy of Sciences of the United States) blijkt dat mensen die woorden als 'bloedserieus', 'ongelooflijk', 'gigantisch heftig' etcetera veelvoudig gebruiken, met flink wat stress te maken hebben. Uit het onderzoek blijkt dat mensen die deze bijvoeglijk naamwoorden gebruiken, er een flinke kluit genen actief is dat in verband wordt gebracht met stress - met alle gevolgen van dien. 

'Bloedserieus'
De reden dat mensen die gestrest zijn vaak versterkende woorden gebruiken, is omdat ze er zeker van willen zijn dat de boodschap goed en in één keer overkomt. En jawel, dat is een teken van stress, constateren de Amerikaanse onderzoekers. 

Pas op de plaats
Uiteraard suggereert dit onderzoek niet, dat wanneer je altijd met versterkende kreten praat, je een stressbal op twee benen bent. Maar het kan wél een indicator zijn dat je wellicht pas op de plaats moet nemen, als het je onderbuik gevoel bevestigd. Just saying!

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten