In veel gevallen hebben vrouwen het kouder dan mannen omdat mannen relatief meer spierweefsel hebben, maar er zijn meer redenen.

Wetenschappelijk bewezen: waarom vrouwen het écht kouder hebben dan mannen

Hebben we dus eindelijk een excuus om onze koude voeten tussen zijn warme benen te steken

Vecht je momenteel weer om de knop van de verwarming met je warmbloedige liefde? Vanaf nu heb je een goed excuus wanneer hij je weer tot watje bombardeert. Populairwetenschappelijk tijdschrift Quest zocht uit hoe het komt dat vrouwen het vaak kouder hebben dan mannen.

Spierweefsel
Vrouwen hebben het vaak kouder dan mannen om verschillende redenen. In veel gevallen komt het omdat mannen relatief meer spierweefsel hebben dan vrouwen. En die spieren produceren warmte, denk maar aan de hitte-aanval die je krijgt na een inspanning.

Vetweefsel
Vrouwen hebben relatief meer vetweefsel. Dat weefsel isoleert, waardoor de kerntemperatuur hoger blijft. Toch is er een grote 'maar' in het verhaal. Het zorgt er namelijk ook voor dat de warmte die de spieren produceren, niet naar de uiteinden doorstroomt.

Koude handen
De vrouw heeft daarnaast ook een slechtere bloeddoorstroming, waardoor onze handen gemiddeld zo’n 2 graden kouder zijn dan die van mannen. Vrouwen zijn daarnaast gevoeliger bij kou. Waar wij een temperatuurverschil van 0,2 graden opmerken, doen mannen dat pas bij 0,4 graden. Het lijf van een vrouw reageert ook sneller op afkoeling. Dat is de reden waarom wij sneller rillen dan een man.

Hebben we dus eindelijk een excuus om onze koude voeten tussen zijn warme benen te steken.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten