De Efteling bouwt attractie om tot escape room

Het gaat om de duurste attractie van de Benelux

Walt disney world, Amusement park, Fun, Jester, World, Town crier, Recreation, Animated cartoon, Event, Tradition,
Efteling

De Efteling ken je natuurlijk van het Sprookjesbos, Joris de Draak en het Volk van Laaf. Maar het attractiepark heeft besloten de entertainment-lat nóg wat hoger te leggen door de populaire attractie Symbolica om te toveren tot een escape room.

YouTube-serie
De attractie is speciaal omgebouwd voor een nieuwe YouTube-serie op het kanaal van De Efteling. Verschillende YouTubers krijgen hierin de opdracht om binnen een uur hun familieleden te vinden en te bevrijden uit een het kasteel. En dat gaat er ongeveer zo aan toe:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Niet voor bezoekers
De escape room is helaas niet voor bezoekers geopend, maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in.

Het kasteel
Over de attractie zelf: in het kasteel van Symbolica krijg je verschillende themaruimtes te zien waaronder de catacomben, een museumbibliotheek en een botanische tuin.

Symbolica’s deuren zijn geopend op 1 juli 2017. Deze spoorloze darkride (waarbij je in een voertuig zit zonder zichtbaar spoor) is gebaseerd op de fantasiewereld van de Pardoes-sage. De verhalen zijn bedacht door Henny Knoet, de Nederlandse ontwerper van het sprookjespark.

Duurste attractie van de Benelux
Met een kostprijs van 35 miljoen euro is dit de duurste Eftelingattractie in de geschiedenis van het sprookjespark en zelfs de duurste attractie van de Benelux. De attractie werd middenin het park op de Pardoes Promenade gebouwd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Entertainment