Positive News: Pretparken en dierentuinen gaan binnenkort weer open

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news
Glamour NL

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 11 mei 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Versoepelende maatregelen

Vanaf vandaag is er een versoepeling in de maatregelen. Kinderen mogen na bijna twee maanden thuiszitten weer naar school; kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures en andere contactberoepen mogen weer aan het werk; we mogen weer georganiseerd sporten in de buitenlucht; én de bibliotheken openen vandaag weer de deuren. Sommige kappers kunnen dan ook niet wachten om weer met hun schaar in de weer te gaan. Zo opende Salon Craft in Maastricht vannacht om 00:01 al haar deuren.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: deze 11 snacks in Disney wil je ooit proberen

Pretparken en dierentuinen binnenkort weer open

Door de versoepelende maatregelen kunnen dierentuinen en pretparken nu ook de nodige voorbereidingen treffen voor wanneer ze weer open kunnen gaan. Zo gaat Walibi Holland werken met virtuele wachtrijen, waar je via een app een plekje kunt reserveren in een attractie. Ook moet je bij sommige pretparken en dierentuinen aangeven op welke dag je gaat komen, zodat ze drukte kunnen vermijden. Natuurlijk worden restaurants en winkels zo ingericht dat er altijd 1,5 meter afstand kan zijn. Woensdag 20 mei openen De Efteling en Diergaarde Blijdorp hun deuren, en op maandag 25 mei zullen Walibi Holland, Safaripark Beekse Bergen en Wildlands Adventure Zoo volgen.

Bertus (95) mag weer bezoek ontvangen

Vandaag gaat er een proef van start en wordt er in 25 verpleeghuizen een bezoekregeling gestart. Voor het eerst sinds 20 maart mogen de bewoners weer bezoek ontvangen. Door deze proef kan de 95-jarige Bertus na bijna twee maanden zijn dochter weer op bezoek krijgen. Er zijn natuurlijk wel strenge regelen om dit zo veilig mogelijk te houden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder