Positive News: Jan Versteegh gaat ouderen gymles geven vanaf balkon

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

positive news glamour
Glamour

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 19 mei 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Meryl Streep en Ryan Reynolds lezen Roald Dahl voor

Onder anderen Meryl Streep en Ryan Reynolds lezen online het boek De Reuzenperzik van Roald Dahl voor. In totaal zijn er tien afleveringen waarin celebs het populaire verhaal voorlezen. Naast Streep en Reynolds doen ook broers Liam en Chris Hemsworth, Cara Delevingne, Cate Blanchett, Mindy Kaling, Lupita Nyong'o en comedian Taika Waititi mee aan de serie. The Roald Dahl Story Company doneert in ruil één miljoen pond (ongeveer 1,1 miljoen euro) aan organisaties die strijden tegen het coronavirus.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jan Versteegh gaat ouderen gymles geven vanaf balkon

Op 29 mei is het de Nationale Balkon Beweegdag voor ouderen in zorgcentra. Niemand minder dan VriendenLoterij-ambassadeur Jan Versteegh (34) zal het evenement aftrappen. Op deze manier kunnen de ouderen lekker in beweging blijven en met elkaar verbonden zijn, zonder dat het onveilig wordt. Naast Jan Versteegh zullen er ook verschillende vrijwilligers, denk aan sportdocenten en fysiotherapeuten, gaan helpen om de dag onvergetelijk te maken.

Verpleegkundige speelt gitaar voor ic-patiënten

De 34-jarige verpleegkundige Alex werkt op de intensive care van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en besloot om gitaar te gaan spelen voor een coronapatiënt die op de IC ligt. De combinatie van het spelen van gitaar én zang brengt rust bij vele mensen.

"Muziek leidt tot verlichting. Als ik speel en zing, zie je dat mensen hun ziekte even achter zich kunnen laten. Ze kunnen weer mens zijn. Ook voor de familie is het fijn. Iedereen is zo hard aan het knokken. Het is fijn als ze alle emoties even kunnen loslaten", vertelt Alex aan Editie NL.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder