Positive News: Britse veteraan (100) wordt geridderd na inzamelingsactie

Vergeet niet: er is ook nog genoeg positief nieuws in de wereld

veteraan tom moore
HandoutGetty Images

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 20 mei 2020. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Good morning! Met de overgrote stroom aan nieuws rondom het coronavirus, is het haast onmogelijk om niet te doemdenken. Laten we niet vergeten dat er ook een hele hoop positief nieuws in de wereld is – ja, zelfs rondom deze rare situatie. Iedere ochtend brengen we jullie positive news: fijne nieuwtjes om ervoor te zorgen dat je de dag goed kunt beginnen.

Britse veteraan (100) wordt geridderd na inzamelingsactie

Een tijdje terug schreven we al over de 100-jarige Britse oorlogsveteraan Tom Moore, die een speciale inzamelingsactie hielt door rondjes te lopen in zijn eigen tuin, om zo geld in te kunnen zamelen voor de Britse gezondheidszorg tijdens de coronacrisis.

Zijn oorspronkelijke doel was om vóór zijn honderdste verjaardag, op 30 april, duizend pond op te halen, maar hier is hij ver overheen gegaan. Door al zijn inspanningen en harde werk haalde hij maar liefst 32,8 miljoen pond op (ongeveer 36,8 miljoen euro).

De Britse premier Boris Johnson heeft hem persoonlijk genomineerd voor een benoeming tot ridder: "Kolonel Toms fantastische inzamelingsactie heeft records gebroken, het hele land geïnspireerd en ons allemaal een lichtpuntje gegeven tijdens de coronacrisis. Namens iedereen die door zijn geweldige verhaal is geraakt, bedank ik hem. Hij is een echte nationale held".

Vanaf juni geen afspraak met huisarts nodig voor testen op corona

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport, maakte gisteravond bekend dat vanaf juni, met als streven 1 juni, iedereen met klachten getest kan worden op het coronavirus, zonder dat je een afspraak hoeft te maken bij de huisarts.

Er komt een landelijk telefoonnummer waarmee mensen met klachten direct naar de GGD kunnen bellen. Daarnaast is de uitslag van de test binnen één dag binnen. Op deze manier kunnen we meer grip krijgen op het virus.

Modezaak laat bezoekers van de Voedselbank gratis shoppen

Modezaak Ravage heeft besloten om een aantal cliënten van de Voedselbank Den Bosch vouchers aan te bieden waarmee ze gratis, op afspraak, kunnen shoppen tijdens de coronacrisis. Op deze manier kan de modezaak een steentje bijdragen en willen ze laten zien dat ook zelfstandige winkels creatief kunnen zijn en hulp kunnen gebruiken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder