Het hele internet is in de ban van deze bizarre cakes

De Everything Is Cake challenge neemt social media over

tin of cherry pie with fork
ToogaGetty Images

De afgelopen jaren hebben allerlei gekke trends en challenges de revue gepasseerd op social media en de huidige is in volle gang: dit is de #EverythingIsCake hype. Op Twitter, Instagram en Facebook kom je de filmpjes van deze taarten steeds vaker tegen.

#EverythingIsCake neemt internet over

Op het eerste oog kun je niet zien dat het voorwerp wat te zien is eigenlijk van cake gemaakt is, maar lijkt het gewoon een broodrooster, een stuk rauwe kip, een wc-rol of een banaan. Wanneer er ineens iemand met een mes doorheen wordt duidelijk dat schijn bedriegt en het om een taart gaat. Naast dat het een bizar beeld is, is het natuurlijk echt superknap dat iemand dit zo kan maken.

#EverythingIsCake is begonnen in Turkije

De bakkerij die is begonnen met deze challenge zit in Turkije en heet de Red Rose Bakery. Wat zij doen met cake en taart is echt bizar. Naast dat ze creaties maken voor de #EverythingIsCake challenge, maken ze ook mensen na met cake én maken ze zelfs personen uit bekende schilderijen na met cake.

Kritiek op #EverythingIsCake

Toch is er ook kritiek op dit soort cakes en dan vooral op het veelvuldige gebruik van fondant. Volgens sommige bakkers is fondant namelijk niets meer dan een soort Play-Doh en voegt het qua smaak niets toe. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze geen opdrachten aannemen waarin fondant voorkomt. Anderen gaan wel op de trend in en gebruiken wel 200 kilogram fondant in een maand.

De leukste voorbeelden hebben we toch even voor je op een rijtje gezet, zodat je toch even mee kan genieten van deze hype.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Entertainment